Datum objave: 2024-03-28

Nova verzija Thermoteca

Poljska marka rezervnih dijelova za sustave hlađenja, klimatizacije, ventilacije i grijanja doživjela je rebrending. Taj proces je sveobuhvatan jer je marka poboljšala ne samo grafičke aspekte, već i aspekte proizvoda.

Marka Thermotec ima etabliranu poziciju na tržištu, a njeni proizvodi poznati su vozačima i mehaničarima. Velika prednost ponude je širok portfelj dostupnih komponenti namijenjenih ne samo osobnim automobilima, već i dostavnim vozilima i kamionima. Rebranding koji je u tijeku prilika je za marku da dodatno poboljša svoje ionako visokokvalitetne proizvode.

SADA JE KVALITETA JOŠ VEĆA
Uspjeh Thermoteca određen je visokom kvalitetom ponuđenih proizvoda. U slučaju rezervnih dijelova to je najvažnije. Određuje stupanj pristajanja i trajnost komponenti. Thermotec nastoji primijeniti načelo najveće reprodukcije OEM dijelova. Kako bi kupac o tome dobio opipljivu potvrdu prije kupnje, proizvodi se kontroliraju u skladu s najnovijim ISO standardima, a IATF standardi su vrlo strogi. Oni, između ostalog, znače da svaki proizvod prije stavljanja u prodaju mora proći ispitivanje strukture materijal i kemijski sastav, ali i čvrstoću i otpornost na vremenske uvjete. Sljedeći blok testova provodi se tijekom dnevnog procesa proizvodnje. Ovdje certifikati potvrđuju visoke standarde kontrole kvalitete svakog dijela koji izlazi iz tvornice.

NOVI GRAFIČKI DIZAJN
Poboljšana kvaliteta slogan je koji je bio lajtmotiv rebrandinga. Međutim, promjena je također istaknuta u sloju vizualne identifikacije.
• Promijenjen je logotip marke Thermotec. Postao je skladniji, ali i moderniji. Stoga se želi dodatno naglasiti tržišna prepoznatljivost i visoko profesionalan pristup potrebama kupaca.
• Nakon podizanja logotipa uslijedila je promjena dizajna ambalaže u kojoj se prodaju Thermotec rezervni dijelovi. U ovom slučaju, marka je išla za jednostavnošću. Kutija ekološkog papira dopunjena je samo novim logotipom i informacijama o vrsti rezervnog dijela koji se nalazi unutra.
• Vizualne promjene sažete su razvojem nove web stranice brenda. Kupac će tamo pronaći više informacija o proizvodima.

DIJELOVI DOSTUPNI PRAKTIČKI ODMAH
U slučaju brenda Thermotec rebranding nije utjecao na dvije stvari. Prvi je laka dostupnost rezervnih dijelova. Gotovo cijeli raspon komponenti ostaje dostupan. Drugo, Thermotec rezervne dijelove još uvijek nudi Inter Cars. Dostupnost je važna, pogotovo jer Thermotec ponuda uključuje hladnjake motora, grijače, vodene pumpe, termostate,
ventilatore hladnjaka, viskozne spojke ventilatora, vodove za tekućinu, ekspanzijske spremnike rashladne tekućine, kompresore klima uređaja, sušače, kondenzatore, isparivače, puhala, temperaturne senzore i ekspanzijske ventile. Osim toga, Thermotec je predstavio liniju rashladnih tekućina (tipovi G11, G12+, Yellow, Premium LL i EKO). Thermotec ponuda u segmentu sustava hlađenja, ventilacije i grijanja je time zaokružena.

THERMOTEC JE MEĐUNARODNI BREND
Brend Thermotec također će se nastaviti fokusirati na strana tržišta. Osim u Hrvatskoj, rezervni dijelovi sa svojim logom dostupni su na 18 europskih tržišta, uključujući u Češkoj, Estoniji, Grčkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Velikoj Britaniji, Mađarskoj i Italiji.