Datum objave: 2023-07-17

Inter Cars President Football Cup 2023 - Medulin, Croatia

Po prvi put u povijesti tradicionalni nogometni turnir djelatnika Inter Carsa održao se izvan Poljske. Upravo je IC Hrvatska imao priliku organizirati 9. po redu turnir i to u Medulinu na samom početku ljeta. 

Iako je turnir bio na rasporedu za nedjelju 18. lipnja, neformalni dio počeo je već u petak kada su gotove sve momčadi stigle u svoje hotele. Također, navečer je održan ždrijeb turnira uz prisustvo svih kapetana momčadi. Ukupno je sudjelovalo 14 momčadi djelatnika Inter Carsa : Srbija, Češka, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Rumunjska, Poljska tim 1, Poljska tim 2, Bugarska, Slovenija tim 1, Slovenija tim 2, Hrvatska tim 1, Hrvatska tim 2, Hrvatska Zagreb East i Hrvatska Istra. Naposljetku, momčadi su kroz ždrijeb su podijeljene u 3 skupine.

U subotu su momčadi imale mogućnost odraditi trening i pripremiti se na jednom od  2 nogometna terena na kojem se odigrao turnir. Također, određene ekipe su odigrale prijateljske utakmice kako bi što bolje uhvatile ritam i pripremile se za sutradan. Ipak, svaka ekipa na treningu se uvjerila kako neće biti lako jer visoke temperature i sunce tih dana svakoga su tjerali u hlad. S druge strane, to je bila vrhunska prilika da se svi Inter Cars "turisti" u Medulinu malo osunčaju i isplivaju u moru, koje je prema izjavama određenih kolega, bilo idealno.

I stigla je nedjelja. Od 9 sati na dva nogometna terena počele su se odigravati utakmice u skupinama. Bilo je raznih rezultata, od utakmica bez golova do utakmica s 9 golova i 8 golova razlike. Naposljetku, samo je njih 8 najboljih moglo osigurati četvrt--finale a iz grupne faze valja izdvojiti Slovačku koja je pobijedila sve utakmice te Hrvatsku T1, Rumunjsku, Poljsku T2 i BiH koji su odigrali bez poraza. Također, BiH u grupnoj fazi nije primila ni jedan pogodak.

Grupne utakmice igrane su bez pauze do 16h nakon čega je održan ždrijeb za četvrt finale. Neizvjesnosti nije nedostajalo jer nitko nije mogao predvidjeti svog sljedećeg protivnika a umor i vrućina su već ostavili trag na igračima. Prema tome, strpljenje i koncentracija su bili faktor od iznimne važnosti za prolazak u sljedeću fazu natjecanja. Naposljetku, u polufinalu su se sastali Rumunjska i BiH te Hrvatska T1 i Poljska T2. Susjedi iz su prošli nakon boljeg izvođenja penala dok je naš tim 1 uz minimalan rezultat bio bolji od Poljaka koji su na kraju, u utakmici za 3. mjesto, s visokih 6:1 pobijedili Rumunjsku.

Finalna utakmica je završila bez pogodaka pa smo novog pobjednika Inter Cars President Football Cupa morali saznati nakon penala. U tome je uspješnija bila ekipa Bosne i Hercegovine kojoj je pripalo zlato. Napomenimo, to je momčad koja je prvi put nastupila na ovom tradicionalnom turniru te imala najmanje igrača u rosteru. Na drugoj strani, 2. mjesto pripalo je našem timu Hrvatska T2 koja je cijeli turnir odigrala na visokoj razini. Zanimljivo, obje ekipe iz finala susrele su se i u skupini gdje je rezultat završio 0:0.

Ceremonija dodjele medalja bila je organizirana za prve 4 plasirane momčadi pri čemu su podijeljeni trofeji, medalje i nagrade. Važno je istaknuti kako je samoj ceremoniji prisustvovao i predsjednik uprave Inter Carsa - Maciej Oleksowicz. Uz bakljadu, zajedničku fotografiju i zalazak sunca završio je uzbudljiv International Inter Cars President Football Cup a druženje se nastavilo u hotelu na gala večeri za polufinaliste.

Individualni trofeji:

Najbolji strijelac - Jarosław Goclender (Poljska)

MVP - Armin Adilović (Hrvatska)

Najbolji golman -  Emir Babović (Bosna i Hercegovina)

Fair-play - Rumunjska

Naposljetku, s naše strane nikako ne smijemo zaboraviti na organizacijski tim IC Hrvatska koji je mjesecima pripremao sve detalje vezane za ovaj događaj te pokušao ugoditi svim zahtjevima naših kolega gostiju. Također, veliko hvala našim sponzorima i partnerima koji su prepoznali značajnost ovog jednog internog eventa: Hankook, Mobil i Febi Bilstein. Nadamo se da će ovaj nogometni i prijateljski vikend svima ostati u lijepom sjećanju te da ćemo uskoro opet imati prilike uživati  u nogometu s kolegama iz cijele Europe!