Datum objave: 2024-03-28

ABE performance - Test kočnica na velikim udaljenostima

Stručnjaci iz ureda za tehničko stručenje i obuku (Betis) testirali su ABE Performanse kočione diskove I pločice u Seat Leonu. Ispitivanja su obavljena na udaljenosti od 50 000 km pod raznim uvjetima. Ocjenjivana je udobnost korištenja, učinkovitost kočenja i stupanj potrošenosti.

UČINKOVITOST KOČENJA I UDOBNOST KORIŠTENJA
Stručnjaci su testirali set kočionih diskova i pločica iz linije ABE Performance u Seat Leonu ST s 1.6 TDI motorom iz 2018.

Set je intenzivno korišten 7 mjeseci na udaljenosti od 50 000 km.
• Puna učinkovitost kočenja postignuta je nakon 200 km, tj. nakon standardnog razdoblja uhodavanja za kočione setove.
• Učinkovitost sile kočenja bila je dobra u svim radnim uvjetima - i na hladnom i na vrućem kočionom sustavu.
• Primjećeno je da su na drugoj osovini, gdje je postavljen natjecateljski kočioni set, felge više onečišćene prašinom s pločica.
• Testovi će se nastaviti još 10.000 km.

STANJE KOČNIČNOG SETA NAKON ZAVRŠETKA TESTOVA
Nakon prijeđene udaljenosti od 50.000 km u načinu rada za autocestu, kočioni set ABE Performance ne pokazuje prekomjerno trošenje. Način i opseg istrošenosti, dobivene vrijednosti debljine i tolerancije istrošenosti kočionih diskova omogućuju nastavak ispitivanja provjerenog kočionog kompleta za još jednu ispitnu udaljenost, tj. otprilike 10.000 km. Jastučići pokazuju prirodne znakove istrošenosti, u skladu s kilometražom. Nema znakova pregrijavanja, neravnomjernog trošenja ili pukotina.ABE I ABE PERFORMANCE PROIZVODE MOŽETE PRONAĆI NA IC E-KATALOGU PUTEM SLJEDEĆEG LINKA

Više o ABE i ABE proizvodima potražie na web stranici abebrakes.com/hr/