Datum objave: 2024-01-09

Kreator racing team: s optimizmom prema novoj sezoni

Vozači Kreator Racing Teama imali su veoma uspješan jesenski dio sezone koji je uključivao i nastupe na jakim međunarodnim natjecanjima– Matija Šterpin u motocrossu, a Leon Zelenko u kartingu. Nakon tih dobrih utrka s optimizmom mogu gledati prema novim izazovima u  2024. i prionuti pripremama za narednu sezonu.

Za Matiju Šterpina apsolutni vrhunac sezone bio je nastup na Svjetskom kupu nacija u motocrossu (Monster Energy Motocross of Nations), koji je ove godine održan u Erneeu u Francuskoj. Na tom natjecanju svaku zemlju predstavljaju tri vozača, a Puljanin je izabran od strane izbornika Hrvatske motocross reprezentacije Danka Braima, u društvu Matije Kelave i Luke Kunića.

Na toj ‘Olimpijadi motocrossa’ okupili su se svi najbolji vozači svijeta, a za Hrvatsku motocross reprezentaciju cilj je bio predstaviti se u što boljem svjetlu u toj jakoj konkurenciji i minimalno osigurati plasman u ‘B-finale’. Šterpin je vozio klasu Open i vrlo dobro odradio svoju kvalifikacijsku utrku, osvojivši 27. mjesto u konkurenciji 37 vozača. Kad su se pridodali i ostali rezultati, Hrvatska se kvalificirala za željeno ‘B-finale’, u kojem je Šterpin zauzeo 28. poziciju, a Hrvatska je u konačnom poretku nacija bila 30. S obzirom na to da je ovo bio jedan od najjačih Kupova nacija zadnjih godina, ovo je dobar rezultat za Hrvatsku i veliki poticaj za naše reprezentativce.

Što se tiče Prvenstva Hrvatske u motocrossu, Šterpin je na utrci u Krašiću pobijedio u jednoj vožnji, na stazi Mladina kraj Jastrebarskog doživio je jedan teži pad na treningu pa je morao propustiti utrke, ali uspješno je zaključio prvenstvo nastupom u Kozarevcu te potvrdio osvajanje drugog mjesta u ukupnom poretku klase MX2.

Leon Zelenko iz Koprivnice predstavlja Kreator Racing Team u kartingu, a 2023. za njega je bila prva godina natjecanja u klasi Rotax Max Senior. Na završnom natjecanju Prvenstva Hrvatske, održanom u Virovitici, Zelenko je potvrdio prvo mjesto i velikom broju raznoraznih titula pridodao onu prvaka Hrvatske za 2023. Pretprošle godine je bio prvak klase Junior, a svoju je dominaciju uspješno prenio i na seniorsku kategoriju.

No, Leonu su u prvom planu ipak međunarodna natjecanja. Kroz karijeru je nanizao puno internacionalnih uspjeha, a uspješno je završio i ovu sezonu FIA CEZ Prvenstva srednjoeuropske zone i regionalnog Sportstil Cupa. Na posljednjoj utrci u 2023. osvojio je drugo mjesto u SSC-u i treće u FIA CEZ-u, a bilo je to njegovo prvo internacionalno postolje u klasi Senior. U ukupnom poretku Sportstil Cupa 2023. u klasi Senior osvojio je treće mjesto. Nakon toga, Zelenko je još nastupio na prestižnoj utrci Rotax Max Challenge Golden Trophy u belgijskom Genku, a vikend je završio na 21. mjestu.

Za vrijeme stanke i tijekom ovih hladnijih dana dečki si mogu priuštiti malo odmora, no brzo će krenuti pripreme za 2024.