Datum objave: 2023-07-31

Inter Cars Učka 2023

I ove godine dali smo veliku podršku jednoj automobilističkoj utrci koja svojom lokacijom ostavlja bez daha. A u tome je priliku imalo uživati i nekoliko naših zaposlenika.

Sredinom srpnja temperature su bile iznimno visoke i svaka vrsta osvježenja je bila dobrodošla. No, tradicija u IC Hrvatska je da u tom periodu putujemo na jedan interesantan događaj u blizini prekrasne obale na našem Jadranu. Da budemo precizniji, iznad grada Opatije i na obroncima Parka prirode Učka nalazi se Veprinac, malo mjesto u kojem se održava tradicionalna automobilistička utrka  s Inter Carsom kao glavnim sponzorom. Podsjetimo, Inter Cars Hrvatska glavni je partner ovog događaja još od 2014.

15. i 16. srpanj bili su rezervirani za ovaj adrenalinski vikend te se nekoliko kolega iz naše uprave uputilo na putovanje prema destinaciji u subotu jutro. Pri samom dolasku na odredište Veprinac je izgledao pun života – sportski auti na cesti, posjetitelji i volonteri na ulicama te dvorišta lokalnih stanovnika ispunjena šatorima i opremom natjecateljskih timova. Prije svega, to je samo bila priprema onog što je bilo na rasporedu za nedjelju.

Ova godina je bila rekordna po broju registriranih natjecatelja  - čak 179 prijava i Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije. Ova utrka je veoma specifična zbog discipline Formula driver – kombinacija brdskih auto utrka i auto slaloma, što je u ovom slučaju staza duljine 3600 metara. Također, ova utrka nalazi se u bodovnom sustavu u sklopu međunarodnog HAKS kupa.

Prije službenog početka u nedjelju održala se ceremonija otvaranja pri čemu je naš direktor Mirko Rugle održao govor i pozdravio publiku. Na drugoj strani, publika je pokušavala pronaći najbolje mjesto s pogledom te hladom. Međutim, uzbuđenja nije nedostajalo jer smo mogli svjedočiti mnogim interesantnim automobilima te vožnjama od kojih neke, nažalost, nisu završile utrku do kraja.

Naposljetku, ovo je bio jedan uzbudljiv vikend za naše zaposlenike koji su se na samom eventu susreli s kolegama iz naše poslovnice u Rijeci. Također, u svojem rasporedu pronašli su vremena i za kupanje u moru što je bilo pravi užitak u tim vrućim danima. Vjerujemo da ćemo i dogodine uživati na još jednom izvrsnom automobilističkom događaju na Učki te se ovim putem zahvaljujemo organizatorima što iz godine u godinu podižu Inter Cars Učka utrku na višu razinu.


Video snimku Inter Cars Učka 2023. možete pogledati na sljedećem linku: