Datum objave: 2019-11-11

Kreator Racing MX Team - timski prvaci Hrvatske u Motocrossu 2019.

Kreator Racing MX Team ponovno slavi! Odlični motocross vozači još su se jednom istaknuli sjajnim vožnjama pa uz stopostotni učinak od 11 pobjeda u isto toliko utrka osvojili timski naslov prvaka Hrvatske u konkurenciji seniora.

Petrička start (autor Antonio Tomišić).jpg
Šterpin_Jakopec (autor Antonio Tomišić).jpg
Hranić.jpg
Zver (autor Antonio Tomišić).jpg
Šterpin 05 (autor Antonio Tomišić).jpg
Šterpin 03 (autor Antonio Tomišić).jpg
Jakopec 02 (autor Antonio Tomišić).jpg
Jakopec (autor Antonio Tomišić).jpg

Seniorsku postavu Kreator Racing MX Teama 2019. činili su Nikola Hranić i Kristian Jakopec u klasi MX2 te Dejan Zver u klasi MX Open. Sezona Prvenstva Hrvatske sastojala se od 11 utrka, a protegnula se od početka travnja pa sve do 20. listopada kad je u Gornjoj Petričkoj održano veliko finale Prvenstva.

Na stazi Antunov brijeg vozači Kreator Racinga ponovno su bili na visini zadatka i 11. uzastopnom pobjedom potvrdili novu titulu. Od ulaska u motocross 2015. godine, ovo je ukupno osma timska titula za tim.

Posebna priča te utrke bila je borba za naslov prvaka u klasi MX2, koji je nakon dramatičnih vožnji pripao upravo vozaču Kreator Racing MX Teama, Nikoli Hraniću. Prvi mu je to naslov prvaka Hrvatske u seniorskoj konkurenciji, a zbog načina na koji je osvojen, još je slađi.

Kristian Jakopec bio je odličan drugi u Gornjoj Petričkoj, a sezonu u klasi MX2 okončao je na petom mjestu, samo bod iza četvrtoplasiranoga. U konkurenciji najjače klase MX Open Dejan Zver je imao puno toga za reći ove sezone. Bio je izuzetno konstantan, na koncu treći u Gornjoj Petričkoj, a brončani je i u ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske.

Na posljednjoj utrci sezone u seniorskoj je konkurenciji nastupio i četvrti član tima, Matija Šterpin. Nakon što je izvrsnim sedmim mjestom zaključio natjecanje u ovogodišnjem Prvenstvu Italije za klasu MX85, a riječ je o vrlo jakom natjecanju i konkurenciji od preko 80 vozača, Puljanin se posvetio prilagođavanju na motor od 125 kubičnih centimetara. U Gornjoj Petričkoj, u konkurenciji Otvorenog Prvenstva Hrvatske, osvojio je vrlo dobru šestu poziciju.

Također, treba istaknuti da su vozači Kreator Racing MX Teama s odličnim uspjehom odradili i utrke Prvenstva Hrvatske u supercrossu, osvojivši i u toj disciplini prvo mjesto timova te pojedinačno prvo mjesto Nikole Hranića u klasi SX2, drugo mjesto Kristiana Jakopeca u istoj klasi te treće mjesto Dejana Zvera u klasi SX Open.

Nakon što su ove godine iza sebe ostavili ogroman broj kilometara i pritom u trofejnu riznicu pospremili pregršt pehara i medalja, motocross vozači Kreator Racinga mogu na zasluženi zimski odmor, a onda kreću pripreme za sezonu 2020.