Datum objave: 2019-03-06

DAMARIJA TEAM – rezime sezone 2018.

26. siječnja u Bakru će se održati proglašenje najuspješnijih vozača Hrvatske, a mi Vas sa zadovoljstvom možemo izvijestiti da je Iva i za prethodnu sezonu proglašena najboljom hrvatskom automobilisticom (osmi put u dvanaest godina bavljenja automobilizmom).

DAMARIJA_8497.jpg

Nenad je također ostvario veliki uspjeh osvojivši „DIJAMANTNI VOLAN“ (najviše priznanje HAKS-a koje se dodjeljuje za tri osvojena zlatna volana) te se time upisao među najtrofejnije hrvatske automobiliste.

U sezoni 2018. nastupili smo na četrnaest natjecanja od kojih su četiri bila izvan RH. Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu ove godine sastojalo se od pet natjecanja. Vozili smo u Jajcu (BIH), Zagrebu (Dubrava i Špansko), Slanom i Dubrovniku. Neno je viceprvak ukupnog poretka kao i prethodne sezone te državni prvak u grupi sprint i prvak HAKS-a u klasi 4. Iva je sa stopostotnim učinkom slavila u ukupnom poretku vozačica, a treće mjesto grupe sprint „pobjeglo“ joj je za samo jedan bod. U klasi 4 zauzela je drugo mjesto iza Nenada.

Osim nastupa na prvenstvu Hrvatske upustili smo se prošle sezone u Češku i Srbiju na natjecanja CEZ-a (Centralno Europska Zona) u disciplini autoslalom. Budući da se i jedno natjecanje PH bodovalo za CEZ, skupilo se bodova za zapažene rezultate i u tom prvenstvu. Nenad je zauzeo treće mjesto divizije II, a Iva je slavila u Ladys cup-u autoslalom (ukupni poredak vozačica) kao i prošle sezone.

U kronometar vožnjama održana su četiri natjecanja nakon kojih smo zauzeli drugo (Neno) i četvrto (Iva) mjesto klase 4 te je Iva slavila u ukupnom poretku vozačica.

Nastupili smo i na dva natjecanja discipline u kojoj smo se prvi put okušali – Formula driver kup. To je disciplina koja zahtjeva znatno jači automobil za postizanje vrhunskih rezultata, no i tamo smo prošli daleko iznad vlastitih očekivanja. Neno je na oba natjecanja slavio u klasi sport do 1400 ccm te je na kraju sezone zauzeo drugo mjesto, dok je Iva zauzela drugo i treće mjesto ukupnog poretka vozačica te je na kraju ostala petoplasirana.