Datum objave: 2019-04-18

Odlični nastupi Kreator Racing MX teama!

Kreator Racing MX Team krenuo je u svoju petu natjecateljsku sezonu. Nakon 15 osvojenih titula, što timskih što pojedinačnih u razdoblju od 2015. do 2018., crno-zeleni su spremno dočekali Prvenstvo Hrvatske u motocrossu za 2019. godinu.

Matija Šterpin MX85 Prvenstvo Italije.jpg
Hranić i Zver.jpg
Brežice postolje Nikola Hranić MX2.jpg
Kristian Jakopec MX Požega.jpg
KTM 450 Dejan Zver.jpg
Požega start utrke.jpg

Boje Kreator Racing MX Teama ove godine predstavljaju Dejan Zver u klasi MX Open, Nikola Hranić i Kristian Jakopec u klasi MX2 te jedini junior Matija Šterpin u klasi MX85.

Prvenstvo Hrvatske u motocrossu 2019. sastoji se od 11 utrka. Otvorenje sezone upriličeno je u Požegi na stazi Villare, a Kreator Racing odmah je krenuo superiorno i odnio pobjedu u konkurenciji seniorskih timova. Nikola Hranić na svom KTM-u SXF 250 osvojio je prvo mjesto u klasi MX2, pobijedivši u obje vožnje. Osvojio je maksimalnih 50 bodova za Prvenstvo i odmah stavio crveni startni broj vodećeg u Prvenstvu na svoj motocikl.

U istoj klasi Kristian Jakopec osvojio je šesto mjesto ukupno, nakon jednog pada u prvoj vožnji. U drugoj je bio jako dobar četvrti. Do četvrte pozicije stigao je i Dejan Zver u utrci klase MX Open. Na svom KTM-u SXF 450 Zver je vozio dobro i sigurno, u svom prvom nastupu nakon ozljede leđa, koja ga je zadesila u pripremnom periodu.

Druga utrka sezone za seniore Kreator Racing MX Teama održana je u Brežicama u Sloveniji. Bila je to prva od dvije zajedničke utrke Prvenstva Slovenije i Hrvatske. U vrlo jakoj konkurenciji crno-zeleni su ponovno pokazali odlične vožnje.

U odnosu na Požegu, Zver je napravio odličan iskorak i zauzeo treće mjesto u klasi MX Open Prvenstva Hrvatske. Sa svakom vožnjom sve se bolje osjeća, sve bolje vozi i očigledno je kako ozljeda postaje stvar prošlosti.

Nikola Hranić bio je izvrstan na stazi Prilipe. Ukupno je osvojio treće mjesto klase MX2, iza dvojice mnogo iskusnijih slovenskih vozača, ali gledajući konkurenciju Prvenstva Hrvatske, uvjerljivo je pobijedio u obje vožnje. Nakon prva dva nastupa ima maksimalnih 100 bodova i vodeći je u Prvenstvu. Kristian Jakopec na svom Kawasakiju KXF 250 zauzeo je u Brežicama petu poziciju klase MX2.

Dok su seniori vrijedno skupljali bodove na utrkama nacionalnog prvenstva, junior Matija Šterpin i ove se godine koncentrirao na utrke Prvenstva Italije. Već je odradio četiri nastupa, a među njima ističe se pobjeda u Talmassonsu na utrci međuregionalnog Prvenstva. Puljanin će u tjednima koji dolaze nastupiti i na nekim utrkama Prvenstva Hrvatske.