Datum objave: 2021-10-20

EcoVadis uvrstio Hankook među 1% vodećih tvrtki u svijetu

Vodeća svjetska tvrtka za proizvodnju guma Hankook Tire & Technology osvojila je superiornu ocjenu, platinastu medalju, u EcoVadisovoj procjeni društveno odgovornog poslovanja (DOP) 2021. Platinasta medalja dodjeljuje se samo za tvrtke čije su performanse unutar vodećih 1% u svom industrijskom sektoru.

Ecovadis Hankook.jpg
  • Dobivena platinasta medalja koja se dodjeljuje samo vodećim tvrtkama od 1% u svakom industrijskom sektoru
  • Ostvario najveću čast tri godine zaredom, pokazujući svoju sposobnost upravljanja održivošću
  • Rast rejtinga u prošloj godini u kategorijama zaštite okoliša i održive nabave

EcoVadis je međunarodno renomirani institut koji nudi pouzdane ocjene na području DOP-a. Institut procjenjuje oko 6.500 tvrtki iz 160 zemalja svijeta na temelju kriterija zaštite okoliša, rada i ljudskih prava, etike i održive nabave. Ocjene se kreću od platine, zlata i srebra do bronce.

EcoVadis je pohvalio kako Hankook Tire postiže jasne i kvantitativne ciljeve u vezi s predanošću DOP-u i aktivno sudjeluje u raznim inicijativama za korporativnu održivost. Osim toga, transparentnost razrađenih politika u svakoj kategoriji DOP-a, poput upravljanja ljudskim pravima, okoliša, javne sigurnosti i zdravlja, također je dovela do priznanja kao vodećih 1% tvrtki među ukupno 457 tvrtki koje proizvode proizvode od gume u cijelom svijetu.

EcoVadis nije prvi put da prepoznaje Hankook Tire. 2019. Hankook Tire osvojio je zlatnu medalju, što znači da je njegova učinkovitost upravljanja održivošću bila unutar prvih 5% svih povezanih tvrtki. Sljedeće godine, kada je platinasta medalja dodana u sustav rangiranja kao najveća akreditacija za priznavanje određenih najboljih 1% tvrtki, Hankook je odmah nagrađen platinastom medaljom. Time se Hankook Tire ističe kao tvrtka sa globalnim vrhunskim sposobnostima održivog upravljanja koja je svake godine tri godine zaredom nagrađena najvišim ocjenama.

Ovogodišnje postignuće dodaje značaj jer je Hankook Tire u ocjeni osvojio 81 bod. To je 8 bodova više u odnosu na prošlu godinu, što znači da je tvrtka ne samo uspjela održati najvišu razinu, već je također pokazala čak i poboljšane performanse nego prije godinu dana. Kad se detaljno pogledaju kategorije ocjenjivanja, tvrtka je postigla 70 bodova u kriteriju okoliša i 90 bodova u kriteriju održive nabave, što je 10 bodova i 20 bodova više u odnosu na prošlu godinu.

Konkretno, u okviru kriterija održive nabave, Hankook Tire je dobio 'Izvanrednu razinu', što je najviši rang u kategoriji. Hankook je nedavno poduzeo više inicijativa u poticanju održivosti u cijelom lancu vrijednosti, od kojih je jedna nadogradnja politike održivog prirodnog kaučuka u skladu s Globalnom platformom za održivi prirodni kaučuk (GSPNR).

"Čast nam je što smo tri godine zaredom dobili najveću ocjenu EcoVadisa. To dokazuje naše vodstvo u izgradnji održivog ekosustava za industriju guma", rekao je Sooil Lee, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Hankook Tire & Technology. "Nastavit ćemo svoju predanost upravljanju održivošću ne samo kako bi se osigurao budući rast, već i učinio zeleniji svijet. ”

Osim priznanja EcoVadisa, Hankook Tire priznaju i mnoge ovlaštene organizacije zbog njegovih napora da ojača svoj društveni doprinos i upravljanje održivošću. Na primjer, počevši od prvog uključivanja u Dow Jones indekse održivosti 2011. godine, tvrtka je pet godina zaredom, od 2016. do 2020., uvrštena u Dow Jones indekse održivosti (DJSI) u svijetu. Hankook je također postigao A-rezultat CDP-a (bivši Projekt otkrivanja ugljika) prošle godine u sektoru 'Klimatske promjene' pokazujući svoju ekološku transparentnost i djelovanje na klimatske promjene.

Široku ponudu Hankook zimskih, ljetnih i cjelogodišnjih guma možete provjeriti na našem Inter Cars WebShopu.