Datum objave: 2022-12-13

Svečano otvoren novi Inter Cars logistički centar Vukovina

10.12.2022. ostat će upisan kao poseban dan u povijesti poslovanja Inter Cars Hrvatske. Prošle subote svečano je otvoren naš novi logistički centar, čijem su otvorenju prisustvovali brojni uzvanici iz svijeta autobranše, bez kojih ovakav svečani događaj ne bi bio moguć, a to su naši kupci, partneri i dobavljači.

Svečani protokol započeo je simboličnim rezanjem vrpce, koju su prerezali Inter Cars Hrvatska CEO g. Mirko Rugle i predsjednik uprave Inter Cars S.A. g. Maciej Oleksowicz, uz prigodan govor obojice, pri čemu su kratko pozdravili sve prisutne uzvanike i pozvali ih na obilazak našeg velebnog zdanja.

Gosti su imali priliku prošetati centralnim skladištem koji se prostire na 15 000 m2 od čega 10 000m2 čini glavnu halu u kojoj se nalaze regalne konstrukcije s tri razine (plus prizemni dio), a prostor od 5 000 m2 namijenjen je za skladištenje blizu 100 000 pneumatika, trenutačno raspoloživih na stanju.

Središnje skladište u Vukovini broji 1,2 milijuna artikala na stanju, od čega se gotovo milijun nalazi na pozicijama raspoloživim za trenutačnu manipulaciju i slanje kupcima, za što je zaslužan napredni sustav konvejera s čak deset sortera za sortiranje robe.

Da bi svi procesi funkcionirali kako treba zaduženo je gotovo 200 skladištara koji svakodnevno rade u dvije smjene, dok dodatnih pedesetak zaposlenika obavlja pozadinske administrativne poslove vezane uz skladišno poslovanje i logistiku.

Skladište kroz 27 rampi opskrbljuje 43 poslovnice u regiji, maloprodajne B2C kupce kao i nekoliko izvoznih kupaca kroz više od 150 logističkih ruta.

„Za još bolju dostupnost i udobnost naših kupaca iz Hrvatske i regije, bio nam je potreban prostor koji će zadovoljiti naše zahtjeve za lokaciju, kapacitet, učinkovitu opskrbu i dostupnost rezervnih dijelova. Iz tih razloga odlučili smo izgraditi potpuno novo regionalno skladište u Vukovini u vrijednosti od 3.5 mil. eura investiciji. Bio je to veliki izazov i dug put, ali već sada možemo reći da se naš trud isplatio“ – jasno je naglasio Inter Cars CEO g. Mirko Rugle.

Po završetku službenog dnevnog dijela koji se odvijao u našem centralnom skladištu, svi uzvanici s druženjem su u opuštenoj atmosferi mogli uživati na večernjem dijelu, gdje ih je čekao bogat zabavni program do kasnih večernjih sati.