Datum objave: 2023-01-01

Inter Cars među najinovatorima 2022.

Po 12. put tjednik "Wprost" dodijelio je inovatorima nagrade za tvrtke koje se ističu u području inovacija, među kojima se ove godine našao i Inter Cars.

Nagrada Innovatory postoji od 2011. godine, a od 2014. nagrada se dodjeljuje na temelju autonomne studije Innovation Research koja provjerava izdatke prijavljenih tvrtki za istraživanje i razvoj te ulaganja u inovacije. U 2022. godini inovatori su nagrađeni u 14 kategorija. Inter Cars je bio jedini pobjednik u automobilskom sektoru. Kao Inovator 2022., Inter Cars je bio među najvažnijim i najvećim tvrtkama koje posluju u Poljskoj, kako međunarodnim tvrtkama tako i poljskim ograncima inovativnih globalnih koncerna. Tijekom svečane gala svečanosti kipić i diplomu primio je predsjednik Uprave Inter Carsa Maciej Oleksowicz.

Zahvalivši na dodjeli, istaknuo je kako je to veliko priznanje prvenstveno za zaposlenike Grupacije te istaknuo važnost inovativnih tvrtki u gospodarskom razvoju zemlje. 

“Smatram da su poduzetnici lokomotiva gospodarstva i društvena skupina koja je najinovativnija, pa pustimo njih da djeluju.Za sve poduzetnike i za inovativnost. Smatram da se za inovacije moraju stvoriti odgovarajući uvjeti, a to su uvjeti koje nastojim stvoriti ljudima koji rade u Inter Carsu. Stvaramo okruženje u kojem svatko može izraziti svoje mišljenje, biti saslušan i imati pristup informacijama”, rekao je Maciej Oleksowicz.

AUTOMEHANIKA I ONLINE INOVACIJE

Projekt za koji je tvrtka nagrađena je Inter Cars e-Catalog, odnosno višeplatformski alat koji podržava svakodnevni rad autoservisa. Njegova najvažnija funkcija je mogućnost odabira i naručivanja autodijelova. Inter Cars e-Catalog također omogućuje mehaničarima i vlasnicima servisa da provjere kada se točno narudžba može pojaviti (ponekad čak i istog dana). Osim toga, korisnici alata mogu ga koristiti za vođenje povijesti popravaka vozila koja servisiraju. Štoviše, Inter Cars e-Catalog na jednom mjestu objedinjuje sve usluge koje distributer nudi servisima. 

Ponuda Inter Carsa uključuje 8,5 milijuna rezervnih dijelova, te dodatne i garažne opreme. Softver koji je dostupan kupcima mora kontinuirano integrirati podatke o ponudi za 20 tržišta u Europi, dostupnosti dijelova iz nekoliko stotina podružnica tvrtke i nekoliko velikih Skladišta u Europi. Trenutačno Inter Cars e-Catalog koriste mnogi kupci u Poljskoj, a u konačnici će on biti alat za sve kupce Inter Carsa. 

“Nagradu posvećujem svim radionicama za koje smo izradili Inter Cars e-Catalog, te ostalim samostalnim poduzetnicima koji su glavni inovatori našeg gospodarstva. Također bih želio zahvaliti ljudima koji su prije više od 30 godina stvorili uvjete za nastanak slobodnog tržišta i poduzetništva u Poljskoj. Tada su moj otac i dva partnera osnovali Inter Cars. Prisjetimo se tih vremena i njegujemo poduzetništvo, neovisnost i slobodu”, dodao je Maciej Oleksowicz.


INTER CARS OPET PREPOZNAT

Inter Cars je lider na tržištu distribucije dijelova u Poljskoj te srednjoj i istočnoj Europi. Cijeni ga industrija i poslovni mediji, a Innovatory su još jedno priznanje koje je tvrtka dobila ove godine. U području IT inovacija, nagrađen je titulom "Best in Cloud 2021" u proljeće, u isto vrijeme tvrtka je bila u prvih deset na ljestvici "Najbolji poslodavci u Poljskoj" i među najbolje upravljanim tvrtkama prema Deloitteu. Sam Maciej Oleksowicz postao je jedan od najbolje ocijenjenih izvršnih direktora tvrtki navedenih na ICAN Management Review.