Bridgestone gume

Bridgestone Tire Co., Ltd osnovana je u gradu Kurume, prefektura Fukuoka u Japanu. 1934. godine počinje puna proizvodnja guma u novoizgrađenoj tvornici Kurume. 1937. godine glavni ured prebačen je u Tokio, te su se u godinama oko 2. svjetskog rata kraće vrijeme tvornica nazivala i Nippon Tire Co., Ltd.

Nakon 1953. godine kreće znatan rast Bridgestonea, a 8 godina kasnije, tvrtka je izlistana na burzi. U to vrijeme moto kompanije je: "Služiti društvu vrhunskom kvalitetom."

1983. Bridgestone kupuje Firestone tvornicu u Nashvilleu kao svoju prvu proizvodnu tvornicu u SAD-u., a 1997. počinje sudjelovanje u svojoj prvoj F1 sezoni gdje im Mika Häkkinen godinu kasnije donosi i prvo pobjedničko postolje na VN Japana.

Kompanija sudjeluje u mnogim partnerstvima diljem svijeta, a jedno od najpoznatijih su kao partner u olimpijskim i paraolimpijskih igrama. Bridgestone je trenutno najveći svjetski proizvođač pneumatika za automobile, autobuse, teretna i specijalna vozila te zapošljava oko 144.000 radnika širom svijeta.