Datum objave: 2024-10-10

DTM utrka: Red Bull Ring

U sklopu promotivne ponude brenda Mann-Filter, Inter Cars zajedno s odabranim kupcima prisustvovao je na DTM utrci u Spielbergu u organizaciji MANN+HUMMELA. Brzi automobili i adrenalinska atmosfera svakog su posjetitelja ostavili bez daha.

Ovaj dvodnevni izlet krajem rujna u Austriju nije se bazirao samo na posjet DTM utrci. Prvi dan, samim dolaskom u Graz na rasporedu je bila karting vožnja za sve naše putnike. Međutim, uslijed kišnog vremena, ona je odgođena jer se staza nalazi na otvorenom. Ipak, kao zamjena uskočio je turistički obilazak centra grada uz posjet brdu Schloßberg i spuštanje kroz najviši podzemni tobogan na svijetu.



Drugi dan, radi potencijalne prometne gužve, dolazak u Spielberg bio zacrtan čim ranije u jutarnjim satima. Iako ni taj dan vrijeme nije bilo idealno, publike nije nedostajalo koja je na Red Bull Ring pristizala tijekom cijelog dana. Razlog tome je što su se tijekom cijelog dana vozile utrke. Naravno, u centru pažnje bila je DTM utrka.

Svi putnici iz naše delegacije imali su posebne propusnice pa su tako bez problema mogli pristupiti bazama timova, posebno od Winward Racing organizacije, pit stop dijelu staze te startom dijelu staze prije samog početka utrke pri čemu su sva natjecateljska vozila bila poredana po startnim brojevima. Također, slobodan ulaz je bio za određene tribine s atraktivnim pogledom na stazu uz video zid te pristup velikoj fan zoni koja je sadržavale brojne zabavne i sponzorske sadržaje. Naravno, odmor i okrjepa bili su osigurani u posebnoj zoni od Winward Racinga pri čemu su se utrke mogle pratiti na malim ekranima uz hranu i piće u ugodnoj atmosferi.

Cjelokupni doživljaj sigurno nije nikoga ostavio ravnodušnim jer ovo je nešto što se ne može svaki dan vidjeti i doživjeti. Spomenimo kako je u uzbudljivoj utrci pobijedio Mirko Bortolotti iz ekipe SSR Performance. Naša pozornost je bila usmjerena na Lucasa Auera iz Mercedes-AMG Team Mann-Filter koji u svojoj Mercedes "Mambi" ostvario 7. mjesto. Ipak, njegova ekipa iz pit stopa ostvarila je najbolji dosadašnji rezultat sezone čemu smo i sami svjedočili na nekoliko metara udaljenosti.