Datum objave: 2018-09-27

Spielberg Red Bull Ring 2018. - izvještaj

U suradnji s našim dobavljačima Filtron, ZF Aftermarket, Comma i Castrol, Inter Cars je organizirao pravu adrenalinsku avanturu na Red Bull Ring-u, smještenom u Spielbergu, u periodu od 13.09. do 15.09.2018.

Dvadeset naših najvjernijih kupaca putem naše prodajne akcije, osvojilo je trodnevni izlet u Spielberg na vrhunski adrenalinski doživljaj, koji je obuhvaćao offroad vožnje, vožnju testnih krugova kao i vožnju kartinga.

Nakon jutarnjeg okupljanja pred sjedištem Inter Carsa u Zaprešiću, krenuli smo prema Austriji u veselom raspoloženju i iščekivanju da napokon sjednemo za volan jurilica i sami isprobamo kako je to bezbrižno stisnuti gas, znajući pritom da za to nećemo biti kažnjeni. Kraćom vožnjom kroz Sloveniju i Austriju, oko 13 h stižemo pred sjajno izdanje Red Bull Ringa. Staza je smještena u malenom mjestašcu pod nazivom Spielberg, koje ima svega nešto više od 5.000 stanovnika, a svi oni žive i dišu s tom stazom. U svakom kutu možete vidjeti brojne reklame za stazu te najave novih utrka i događanja na stazi.

Prva utrka se na stazi vozila 1970. godine, a to je trajalo sve do 1987. godine kad je staza renovirana i nazvana A1 Ring. Do 2003. godine na njoj su vožene F1 utrke, a onda je uslijedila pauza sve do 2014. kad je stazu preuzeo Red Bull te stvorio stazu kakvu danas gledamo i na kojoj se opet voze utrke Formule 1, Moto GP, DTM i mnoge druge.

Prvi dan našeg posjeta stazi bio je isplaniran za organizirano razgledavanje staze, cijelog centra kao i popratnih sadržaja. 90-minutno razgledavanje omogućilo na je da dobijemo pogled na stazu „iza zastora“, dijelovi koji su inače zatvoreni za posjetitelje kao što su VIP zona, kontrolni centar iz kojeg možete vidjeti svaki djelić staze, medija centar, a mogli smo i iz prve ruke saznati kako je stajati na podiju Red Bull Ringa. U samom centru smo također imali priliku vidjeti izložbu svih dostupnih vozila, od buggyja i motocikala pa sve do same Formule 1. Završetkom razgledavanja uputili smo se prema našem hotelu na večeru i opuštanje uz samo par pivi jer ipak nas je sutra čekao glavni događaj.

Sutrašnji dan započeo je offroad vožnjama u šumi nedaleko od staze. Imali smo priliku isprobati Land Rover Defender sa svojih 2 tone težine i 120 konjskih snaga, Land Rover Discovery s 2,2 tone i 258 konjskih snaga i Buggy s 450 kg i 50 konjskih snaga, te se uvjeriti u nevjerojatnu snagu ovih vozila. Lakoća kojom vozila od dvije tone svladavaju uspone i staze prepune rupa jednostavno je nevjerojatna. Nakon dvosatne vožnje offroada vratili smo se u Red Bull centar na ručak i kratak odmor u restoranu na samoj startno-ciljnoj ravnini odakle utrke obično gledaju VIP uzvanici.


Nakon kratke stanke uslijedila je vožnja Porsche Caymana S, jurilice s 350 konja i ubrzanjem do 100km/h za 4,2 sekunde te KTM X-BOW-a s 330 konjskih snaga, svega 790 kilograma težine i ubrzanjem od 3,9 sekundi do 100 km/h. Kada svemu ovome dodate kišu koja je počela nemilice padati dobijete pravi adrenalinski doživljaj zbog kojeg smo i došli. Nizali su se brojni krugovi, pokušaji što brže vožnje, kontrole auta, ali uz već spomenutu kiše to je bio pravi izazov pa smo gledali i brojna proklizavanja, više i manje uspješna driftanja, ali prije svega, gledali smo dobru zabavu i jedno nezaboravno iskustvo za sve nas željne brzine. Uz sve ovo na kraju smo održali i GO kart utrku na karting stazi gdje su određeni pokazali zavidno znanje i vještinu.

Na kraju, mokri do kože, ali zadovoljni i  prepuni dojmova uputili smo se nazad u hotel gdje smo se osvježili u bazenu, odmorili u sauni i završili naše putovanje s večerom.

Trećeg dana, u jutarnjim satima uputili smo se prema Zaprešiću gdje smo i završili naše putovanje.
Ovim putem još jednom bih zahvalio svim partnerima koji su sudjelovali na ovom putovanju, na sjajnoj zabavi i atmosferi te se nadam da ćemo se ponovno vidjeti na nekoj od naših sljedećih avantura.