Datum objave: 2021-09-30

ABE PERFORMANCE - Novi brend u kočionim sustavima

ABE Performance proizvodi stvoreni su kao odgovor na zahtjeve tržišta osobnih i komercijalnih vozila, te predstavljaju proširenje u našoj ponudi gdje se očekuju i viši standardi od dosadašnjih. ABE Performance linija proizvoda je primarno kreirana za srednju i višu klasu vozila, ali aplikacijama pokriva i kompaktnu klasu. Karakteristike proizvoda su osjećaj sigurnosti, ugode i komfora, te još veći standard u ABE Performance pakiranju.

abe_performance.jpg

ABE PERFORMANCE KOČIONI DISKOVI

ABE PERFORMANCE kočioni diskovi jamče uspješno i sigurno kočenje u svim situacijama, čak i na vlažnim podlogama. Zahvaljujući dodatnom priboru, pogodniji i jednostavniji su za ugradnju, te ugrađeni izgledaju vrlo moderno i elegantno.

HIGH CARBON tehnologija korištena pri proizvodnji ABE PERFORMANCE kočionih diskova

HIGH CARBON tehnologija podrazumijeva upotrebu čelične legure sa povećanim udjelom elementa ugljika, od čega ime i dolazi. Udio ugljika u materijalu je u granicama 0,6% - 2,0%, te dodatno ima primjese očvršćujućih elemenata.

Ovakav tip čelika je čvršći i izdržljiviji od standardnih legura sa malim ili srednjim udjelom ugljika, gdje se količine udjela u leguri kreću između 0,2% - 0,5%. Kočioni diskovi izrađeni od visoko karboniziranih slitina mogu bolje podnijeti sile i ekstremne temperature prilikom kočenja, te kočiti bez deformiranja.

Kočioni diskovi iz slitina sa visokim udjelom ugljika:

  • značajno poboljšavaju sveukupne performanse kočnica
  • osiguravaju pouzdane performanse i kraće puteve kočenja
  • povećavaju rasipanje temperature, time produžujući uporabni vijek kočionog sistema
  • osiguravaju optimalnu provodljivost topline i povećanu otpornost od iskrivljenja
  • sprječavaju efekt gubitka kočione snage prilikom povećane temperature kočnica, u situacijama otežanih uvjeta vožnje, kao npr. vožnje brdskim cestama sa dugim pritiscima na papučicu kočnice ili dinamične vožnje autocestom sa iznenadnim kočenjima pri velikim brzinama
  • zahvaljujući povećanoj gustoći visoko karbonskih čeličnih legura, HIGH CARBON diskovi rade bez buke, sprječavajući cviljenje, vibracije i trzaje kočnica prilikom kočenja

Informaciju da su kočioni diskovi izrađeni tehnologijom visoko karboniziranih slitina čelika možete pronaći na transparentnoj etiketi pakiranja.

ABE PERFORMANCE diskovi s ANTI-KOROZIVNIM premazom

ABE PERFORMANCE kočioni diskovi su premazani anti-korozivnim zaštitnim premazom. Specijalni zaštitni premaz osigurava da dijelovi diska koji nisu u kontaktu sa disk pločicom ostanu čisti od korozije i nanosa nečistoće tokom većine svoga radnog vijeka.

Dodatna prednost premazanih kočionih diskova je što ubrzava zamjenu i ugradnju u servisnoj radionici, pošto se klasični diskovi bez premaza prije ugradnje moraju temeljito očistiti. Zahvaljujući anti-korozivnom premazu sa specijalnim lakom, ABE PERFORMANCE kočioni diskovi omogućuju trenutnu ugradnju dijelova, odmah nakon raspakiravanja.

Premaz na disku također pozitivan utjecaj na izgled i estetiku proizvoda. Ovo se posebno ističe prilikom eksploatacije vozila u krajevima umjerene klime, gdje vlažna jesen, te zima se čestim posipanjem soli po cestama pospješuju ubrzanu koroziju na kočionim diskovima.

ABE PERFORMANCE diskovi u kompletnom setu

Zajedno sa diskovima u pakiranje su uključeni svi dijelovi neophodni za ispravnu ugradnju, konkretno vijci diska. Upotreba svih novih elemenata prilikom ugradnje ima pozitivan efekt na trajnost i bolju spregu kočionog sklopa, što rezultira većom efikasnošću prilikom kočenja.

ABE PERFORMANCE diskovi sa ECE R90-2 TYPE - odobrenjem

ABE PERFORMANCE kočioni diskovi imaju Europsko ECE R90-2 – odobrenje u suglasnosti sa zahtjevima tih proizvoda.

ECE R90-2 – odobrenje se obavezno primjenjuje za kočione diskove ne vozilima proizvedenim od 2016. godine. Odobrenje potvrđuje visoku kvalitetu kočionih diskova i usklađenost sa svim sigurnosnim zahtjevima nametnutim proizvođačima kočionih sistema za motorna vozila.

Povezani članci

U pravom smjeru kroz život uz febi dijelove ovjesa

U pravom smjeru kroz život uz febi dijelove ovjesa

WRC Croatia Rally 2022 - bili smo i ove godine

WRC Croatia Rally 2022 - bili smo i ove godine

Dobili smo finalista za YCM međunarodno finale u Mađarskoj

Dobili smo finalista za YCM međunarodno finale u Mađarskoj

TIFON - Inter Cars partner kartica 2022

TIFON - Inter Cars partner kartica 2022