Datum objave: 2018-10-03

"Croatian Crusher" ponovno žari i pali

Marko Palijan, poznatiji kao "Croatian Crusher", prošlog je vikenda sa svojom Inter Cars Toyotom nastupio u Slavonskom Brodu na SB AUTO SHOW-u i AUTO RALLY 2018 natjecanju u OSV-u, koje se bodovalo za prvenstvo regije Sjever i Otvoreno prvenstvo grada Zagreba.

P1040513.JPG
P1040533.JPG
P1040532.JPG
P1040530.JPG
P1040512.JPG
P1040495.JPG
P1040486.JPG

Marko je i ovaj put bio iznimno uspješan te je odnio pobjedu u klasi 3 i osvojio treće mjesto u ukupnom poretku svih natjecatelja. Odličan nastup u Slavonskom Brodu osigurao mu je naslov prvaka u klasi 3 te naslov viceprvaka u ukupnom redoslijedu vozača. U Hrvatskoj, Marka očekuje još finalno natjecanje u OSV-u za prvenstvo Hrvatske u Rijeci, početkom studenog, a nakon toga, Marka opet očekuje i svjetsko finale.

Marko Palijan "Croatian Crusher" te njegov spotter-mehaničar, Marko Šafar, i ove će godine ponovno nastupiti na svjetskom prvenstvu Gymkhana GRiD 2018! Datum održavanja je 01. prosinca, a mjesto događaja je isto kao i prošle godine, Carnival City u Johannesburgu, u Južnoafričkoj Republici.

Ovo je ukupno sedma godina održavanja Gymkhana GRiD-a, jedinstvenog formata natjecanja, gdje svoje vozačko umijeće i znanje odmjerava 50-ak najboljih vozača svijeta u dvije klase. Palijan će se na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu boriti za mjesto na podiju četvrtu godinu zaredom, što je svakako veliki uspjeh, kako za Palijana i njegovog mehaničara Šafara, tako i za hrvatski automobilistički sport.

Iako je u protekle tri godine Palijanu postolje čak dva puta izmaklo za 0,6 sekundi, svojim je konkurentnim nastupima osvojio srca publike diljem svijeta te naklonost i poštovanje svih natjecatelja i konkurenata. Glavna konkurencija za Palijana su višestruki prvak Gymkhane Luke Woodham, viceprvak Adam Elder te Danny Cross, a ove godine kao novi igrači dolaze i dva bivša svjetska prvaka u driftu Daigo Saito i Frederik Aasbo. 

U klasi automobila s pogonom na sve kotače ponovno očekujemo svjetske rallycross prvake Pettera Solberga i Johana Kristofferssona, a GRiD naravno ne može proći i bez glavnog Hoonigana, Kena Blocka.

Marku su nadimak "Croatian Crusher" nadjenuli službeni voditelji i komentatori natjecanja već prve godine zbog načina na koji je pobjeđivao sve konkurente i odvozio u polufinale.

Za ovu godinu organizatori su najavili mnoštvo noviteta, a Palijanova očekivanja i više su nego pozitivna. "Svake smo godine sve konkurentniji, i tehnički, i po vremenu vožnje, no do sada nam je postolje izmicalo za dlaku. Vjerujemo da će ove godine borbe biti dramatičnije i napetije do same završnice i da će jedan od tri pehara završiti u Hrvatskoj", optimističan je Marko.

Puno sreće i što bolje rezultate u nadolazećim natjecanjima Marku želi cijela ekipa Inter Carsa!