Datum objave: 2019-06-03

Young Car Mechanic 2019 - najbolji od najboljih!

Završeno je 3. Međunarodno finale Young Car Mechanic natjecanja! 21 natjecatelj iz sedam zemalja Starog Kontinenta sudjelovao je 25. i 26. svibnja na natjecanju mladih automehaničara u Centru za školovanje Inter Carsa, u Poljskoj. Riječ je o najboljim mladim mehaničarima, koji su se pod budnim okom poznatih partnera ovog eventa, natjecali za titulu YCM 2019 i glavnu nagradu u vrijednosti 100 000 PLN. Nažalost, pobjednik je moga biti samo jedan.

TW202964.jpg
TW202200.jpg
TW201816.jpg
TW201820.jpg
TW201821.jpg
TW201825.jpg
TW202404.jpg
TW201936.jpg
TW201914.jpg
TW201880.jpg
TW202269.jpg
TW201827.jpg
TW202420.jpg
TW202435.jpg
TW202444.jpg
TW202452.jpg
TW202520.jpg
TW202945.jpg
TW202933.jpg

Tko je osvojio YCM 2019 titulu?

25. i 26. svibnja, Centar za školovanje Inter Carsa pretvoren je u natjecateljsku arenu, u kojoj su se mladi automehaničari iz sedam zemalja borili za titulu Young Car Mechanic 2019. Odabran je 21 natjecatelj između 3 000 učenika, koji su težili tome da budu u finalu.

„Ovogodišnje izdanje YCM eventa bilo je posebno izdanje ovog projekta. U njemu je sudjelovalo gotovo 150 škola, a natjecanje je započelo više od 3 000 učenika. Dosljednost naše tvrtke u radu i razvoju ovog programa urodila je plodom. Sve zahvaljujući rastućem angažmanu Inter Cars zaposlenika i dobavljača, koji također ostvaruju korist iz sudjelovanja u ovom događaju“, izjavio je Wojciech Twarog, član Uprave Inter Carsa.

3. izdanje Međunarodnog natjecanja

Ovogodišnje izdanje YCM natjecanja već je treće izdanje natjecanja na koje su bili pozvani i učenici iz drugih europskih zemalja, u kojima tvrtka Inter Cars posluje. 2017. godine, osim Poljske, na natjecanju su sudjelovali učenici iz Latvije i Litve, a 12 mjeseci kasnije pridružili su im se kolege iz Bugarske i Estonije. Ove godine je konkurencija bila još veća, jer su na natjecanju, osim Poljske, bili prisutni i predstavnici škola iz Litve, Latvije, Estonije, Ukrajine, Mađarske i Bugarske.

„Natjecanje iz godine u godinu pobuđuje sve veći interes kod drugih Inter Cars zemalja. Sve veći broj predstavnika iz drugih zemalja rezultira time da je YCM postao važan događaj u kalendaru evenata u autoindustriji, kako kod dobavljača, tako i kod škola, čiji su učenici dio ovog projekta. To je ogromna satisfakcija i potvrda da je inicijativa itekako potrebna“, izjavio je Tomasz Piluch, Cluster menadžer i Direktor izvoza tvrtke Inter Cars.

Dva dana prepuna emocija

Tijekom dva dana natjecanja, natjecatelji su se morali nositi s nizom zadataka koje su im pripremili Inter Cars treneri i partneri cijelog događaja. Među njima su bila natjecanja koja se odnose na dijagnostiku automobila, zamjenu kočionih diskova i pločica, popravak mehaničkog prijenosa i mnoga druga natjecanja čijij je zadatak bio provjera znanja mladih mehaničara. Ocjenjivali su se preciznost, kao i brzina izvođenja zadataka. Čak i najmanja pogreška činila je razliku koja je utjecala na konačan poredak natjecatelja.

„Moram priznati da je razina vještine sudionika, koji su sudjelovali na ovogodišnjem Međunarodnom finalu uistinu bila visoka. Nama je to potvrda da mladi mehaničari imaju ozbiljan odnos prema natjecanju i stalo im je do toga da budu najbolji. To je vrlo ohrabrujuće. Uvjeren sam da će u narednim godinama inicijativa Young Car Mechanic dobiti još više na važnosti, angažmanom novih sudionika, koji predstavljaju druge zemlje“, izjavio je Radosław Sujka, menadžer odjela za školovanja Inter Cars.

Odmah po završetku natjecanja, u nedjelju popodne, svi natjecatelji i njihovi mentori, zajedno sa svim ostalim uzvanicima sudjelovali su na večeri koja je prethodila svečanoj dodjeli nagrada. Emocije su tog dana bile na vrhuncu. U pitanju nisu bili samo prestiž i slava, već i iznimno atraktivne nagrade, čiji je zajednički nagradni fond za prva tri mjesta izosnio čak 100 000 PLN. Dodatna atrakcija koju su organizatori predvidjeli za sve natjecatelje bio je poziv svim natjecateljima, na izlet u Stuttgart, gdje je planiran posjet u tvrtku Elring, tvornicu Mercedesa i muzej Porschea.

Young Car Mechanic 2019

Najbolji mladi mehaničar u 2019. godini bio je Eren Osman, predstavnik Bugarske, koji je u završnom natjecanju osvojio 208 bodova. Drugo mjesto pripalo je Karlisu Siksinsu iz Litve s ukupnim rezultatom od 203,5 bodova, dok je treće mjesto osvojio Bartłomiej Januszewski, pobjednik prošlogodišnjeg izdanja YCM natjecanja, s ukupno 195,5 osvojenih bodova.

Organizacija čitavog događaja ne bi bila moguća bez potpore tvrtki, koje kao i Inter Cars brinu o razvoju mladih zaposlenika u autoindustriji. Strateški partneri u međunarodnom finalu su osim tvrtki Bosch, Elring, ZF Aftermarket bile i tvrtke Hella, Varta, Meyle i Motoremo.

Natjecanje je realizirano u okviru inicijative „Mladi ljudski resursi“, programa osmišljenog od strane Inter Cars SA. Program se temelji na suradnji sa strukovnim školama, među ostalim, opremanjem obrazovne ustanove s modernom opremom za dijagnostiku i popravak automobilskih kvarova. Natjecanje također pruža tehničko znanje koje je iznimno potrebno u školovanju budućih kadrova. Program podržava natjecanje i stažiranje za najbolje učenike.

Program „Mladi ljudski resursi“ je odgovor na rastuće potrebe autoindustrije, koja se danas bori s nedostatkom novih zaposlenika. Natjecanje Young Car Mechanic, koji je pokrenut prije tri godine pomaže u pronalaženju mladih i talentiranih učenika i priprema ih za rad u autoservisima. Signali koje dobivamo od predstavnika iz autoindustrije potvrđuju da je ono što radimo vrlo vrijedna i iznimno potrebna inicijativa“, zaključuje Marta Stolari, koordinatorica projekta „Mladi ljudski resursi“.