Datum objave: 2020-04-29

Predstavljamo vam MANN FILTER filtere i kutije proizvedene od recikliranih materijala

Sa svojim MANN-FILTER premium brendom usmjerenim na nezavisno tržište automobilskih rezervnih dijelova, stručnjak za filtraciju MANN+HUMMEL ne pruža samo inovativna rješenja za čistu mobilnost, već nudi i održive filtere i pakiranja proizvedena metodama za uštedu resursa.

Schachteln_Recyclingfasern_MF_RGB_0220_MHDE.jpg
MF_PR_Recycling_LuFi_RGB.jpg

Jedina tvornica proizvodnje tehničkih materijala od PP-a, sa spun-bond tehnologijom, radi na proizvodnji sintetičkih filter medija za MANN-FILTER, a nalazi se u Marklkofenu, u Bavarskoj. Kombinacija procesa izrade spun-bond tkanina i integriranih peći za termičko povezivanje netkanog materijala, nova je u usporedbi s prethodno primijenjenim postupcima, poput melt blowing-a. Nova metoda proizvodnje, na godišnjem nivou omogućava uštedu energije do 70% u usporedbi s trenutnim proizvodnim tehnikama. Što predstavlja smanjenje CO2 za više od 4.000 tona godišnje.
Kao dodatak ovoj tvornici, izgrađena je i tvornica za reciklažu u kojoj se viškovi skinuti sa rubova i valjci neispravnog materijala koji nastaju pri proizvodnji, prerađuju u granulat i ponovo upotrebljavaju u ovom procesu. Kao rezultat imamo pogon koji skoro pa nema otpada i kao takav veoma je održiv.

MANN-FILTER filteri zraka izrađeni od reciklirane plastike daju još jedan značajan doprinos očuvanju resursa. Jedan kvadratni metar filter medija iz C 24 005 sadrži recikliranu plastiku od dvije PET boce od 1,5 litar. Čak štoviše, zahvaljujući velikom kapacitetu zadržavanja prljavštine, filteru zraka je potrebno samo 30% površine filter medija od tradicionalnih filtera zraka. Filteri zraka koji koriste inovativni medij trenutno su u fazi razvoja i uskoro će biti dostupni.

Globalni stručnjak za filtraciju također stavlja naglasak na održivost ambalaže MANN-FILTER: svaka žuto-zelena kutija sastoji se od oko 80% do 95% recikliranih vlakana. Za europsko tržište dostupno je više od 4800 filter elemenata za više od 48.000 vozila i strojeva, uključujući više od 12.000 automobila i transportera, više od 9.100 kamiona i autobusa, gotovo 1000 motocikala i 25.500 aplikacija za terenska vozila i industriju.

Povezani članci

Web katalog – sigurna pomoć u vođenju servisa

Web katalog – sigurna pomoć u vođenju servisa

Inter Cars Osijek, pet godina kasnije

Inter Cars Osijek, pet godina kasnije

Neovisni aftermarket (IAM) pokazuje otpor Covid-19 pandemiji

Neovisni aftermarket (IAM) pokazuje otpor Covid-19 pandemiji

Teretna vozila i problemi s kojima se suočavaju za vrijeme COVID-19 pandemije

Teretna vozila i problemi s kojima se suočavaju za vrijeme COVID-19 pandemije