Datum objave: 2019-07-15

Krzysztof Soszyński u odboru SDCM-a

Poljsko Društvo distributera i proizvođača autodijelova imenovalo je novi upravni odbor. Jedan od članova koji je ušao u novu strukturu te organizacije je Krzysztof Soszyński, višegodišnji potpredsjednik tvrtke Inter Cars SA.

43720

Krzysztof Soszyński od samih je početaka svoje profesionalne karijere povezan s tržištem autodijelova i automobilske opreme. Svoju djelatnost započeo je 1996., kao prodajni predstavnik. Od 2000. godine povezan je s tvrtkom Inter Cars SA. 2001. godine izabran je za člana upravnog odbora tvrtke Inter Cars SA, a 2008. izabran je za potpredsjednika tvrtke.

Njegov rad usmjeren je na optimizaciju poslovanja, inovativnost i kreiranje strategije tvrtke, kao i nadziranje inozemnih zemalja podružnica. Odgovoran je za najveći segment nabave autodijelova za osobna vozila. U imovinu mu je također uračunata akvizicija financijskog direktora u tvrtci koja je 2004. Inter Cars uvela na Varšavsku burzu. Odnedavno je također i član uprave Društva distributera i proizvođača autodijelova.

Članstvo u SDCM-u je za mene čast i obaveza u isto vrijeme. Podržavam ovu organizaciju od početka njena postojanja. Kao osoba koja je od djetinjstva povezana s automobilskom branšom putem autoservisa, čiji je vlasnik bio moj otac, bio sam aktivni promatrač toga, kako funkcionira automobilsko tržište. Već 23 godine aktivno surađujemo na poslovnoj razini. Naši klijentima, koji su nam istovremeno i kolege u branši, potreban je njihov glas, glas koji će se čuti i primijetiti u raznim ustanovama koje upravljaju branšom. Slobodno tržište jamči slobodu izbora za vozača, a istovremeno mogućnost funkcioniranja neovisnih autoservisa. To je isplativo i za proizvođače, i za dobavljače, kao i za proizvođače automobila i njihove prodavače. Krajnji kupac – vozač, mora odlučiti gdje i za koliko će popraviti svoje vozilo. U budućnosti će se morati držati tog zakona i odlučiti se na njega. Operativni sustav automobila obrađuje sve više podataka, ne samo o automobilu, već prije svega o njegovu korisniku. Imajte to na umu. S izrazitim ponosom ću podržati naš SDCM -izjavio je Krzysztof Soszyński.

SDCM je nevladina organizacija, usmjerena na zaštitu prava i interesa u automobilskom sektoru. Društvo se ubraja u najveće europske organizacije povezane s automobilskim tržištem – CLEPA i FIGIEFA, koje imaju realan utjecaj na različite legislativne odluke koje se odnose na branšu na međunarodnoj razini.

Društvo objedinjuje obje tvrtke koje posluju u segmentu putničkih i teretnih vozila, čiji ukupni tržišni udio u automobilskom tržištu iznosi približno 80%.