Datum objave: 2020-04-20

Kako sigurno zamijeniti gume?

Zamjena guma jedna je od usluga koje se najčešće vrše u autoservisima. Riječ je o usluzi koja se vrši nesmetano, relativno brzo, i ono što je najbitnije sukladno mjerama zaštite od koronavirusa, što je iznimno važno za sigurnost klijenata tijekom trajanja pandemije koronavirusa.

Sve topliji i sunčaniji dani predstavljaju nedoumicu za vozače. Treba li mijenjati gume na svojim automobilima? Da biste uslugu izvršili na kvalitetan način, potrebno je posjetiti profesionalan servis. Imajte na umu da zamjenu guma ne čini samo njihovo uklanjanje i postavljanje novi, već i njihovo balansiranje, podešavanje geometrije i provjera senzora tlaka. U vrijeme borbe protiv koronavirusa neophodno je, osim profesionalnog servisa, odabrati i onaj koji će vam prije svega jamčiti sigurnost.

Briga o vlastitoj sigurnosti prioritet je za sve nas. Međutim, imajte na umu da je za bezbrižno putovanje cestama potrebno koristiti usluge najprofesionalnijih servisa. Riječ je o servisima koji će uslugu koja im je povjerena, izvršiti u skladu sa svim postupcima, koristeći visokokvalitetne dijelove i profesionalnu opremu, pogotovo ako se bavimo senzorima tlaka u gumama, niskoprofilnim gumama s visokim indeksom brzine ili "Run Flat" gumama. Nije uvijek dovoljan samo najosnovniji alat za zamjenu guma.

Trenutno, kupci najčešće usluge zamjene ugovaraju putem telefona ili kontakt obrasca na web-stranici servisa. Sami žele dostaviti vozilo, s ključevima u bravi, i ostavljaju ga na mjestu ranije dogovorenom s mehaničarom. Nakon vremena predviđenog za zamjenu guma, organiziraju prikupljanje vozila telefonom, kako bi izbjegli kontakt s mehaničarom autoservisa.

Kada staviti ljetne gume?

Većina vozača ravna se datumom nakon kojeg zimske gume više nisu obavezne, tj. od 15.04. Iako zakon ne nalaže obavezno postavljanje ljetnih guma od 15.04., činjenica je da je zamjena guma nakon tog datuma najisplativija, jer zimska guma postaje pretvrda za toplije vrijeme koje dolazi i brže se troši, no nikako ne čekajte predugo nakon navedenog datuma!

Profesionalni servisi, osim brige o pravilnoj zamjeni guma, također brinu i o sigurnosti klijenata, što je u današnje vrijeme iznimno važno.

U servisima koji posluju s našom tvrtkom briga o zdravlju i zadovoljavanje svih sigurnosnih mjera su na prvome mjestu, zbog čega:

  • Servisi ograničuju kontakt s kupcima na neophodan minimum, tako što posjet ugovaraju telefonskim putem ili e-poštom,
  • Primjenjuju beskontaktno plaćanje karticom,
  • Dezinficiraju mjesta, koja vozač može dotaknuti golim rukama: kvake vrata, ručice mjenjača, volan ili ručicu ručne kočnice,
  • Posjeduju dezinfekcijska sredstva i ostalu zaštitnu opremu,
  • Mehaničari rade u zaštitnim rukavicama,
  • Dio servisa primjenjuje tretman ozonom u automobilima nakon popravka.

Dio servisa koji surađuju s našom tvrtkom također nudi uslugu Door to Door (D2D), poznatiju kao usluga od vrata do vrata, pri čemu se vozilo preuzima od klijenta na ranije dogovorenom mjestu, popravlja u servisu i na kraju ponovno vraća kupcu, na ranije dogovoreno mjesto.

Pouzdajte se u najbolje autoservise! Na našoj Motointegrator tražilici provjerite koji servisi u vašoj okolici zadovoljavaju sigurnosne zahtjeve i zamijenite gume u sigurnom autoservisu!


Servisi s Door to Door uslugom:
https://motointegrator.com/hr/hr/autoservisi?additionalServices=413&fbclid=IwAR3bVVRQ36rgM9o1utinQO4uut3iKsil3QmckwebbXpuGZFJnixo4lYQTI0


Servisi koji rade sukladno mjerama zaštite od koronavirusa:
https://motointegrator.com/hr/hr/autoservisi?onlyWithServiceBook=1001

#ostanidoma

Povezani članci

Neovisni aftermarket (IAM) pokazuje otpor Covid-19 pandemiji

Neovisni aftermarket (IAM) pokazuje otpor Covid-19 pandemiji

Sigurnost putnika u automobilu

Sigurnost putnika u automobilu

Teretna vozila i problemi s kojima se suočavaju za vrijeme COVID-19 pandemije

Teretna vozila i problemi s kojima se suočavaju za vrijeme COVID-19 pandemije

Završetak Velike avanture 2020. – dobitnici nagrada

Završetak Velike avanture 2020. – dobitnici nagrada