Datum objave: 2020-02-14

Inter Cars ide prema vrhu

Krajem prošle godine poljske novine "Rzeczpospolita" su objavile "Listu 2000" koja pokazuje da je tvrtka Inter Cars ponovno napredovala prema vrhu. Tvrtka je zauzela četrdeseto mjesto, što je za šest mjesta više u odnosu na prošlu godinu i predstavlja zaista odličan rezultat. To znači da 98% tvrtki u Poljskoj ima manji prihod od Inter Carsa.

"Lista 2000" predstavlja sažetak najdinamičnijih poljskih tvrtki. Sastavljena je na temelju analize tržišta i tvrtki koje na tom području posluju, uzimajući u obzir profitabilnosti, između ostalog, dinamičan rast izvoza, realizacija zacrtanih ciljeva, likvidnost i investicijsku inovativnost te stabilnost zapošljavanja. Četrdeseta pozicija na listi istraživanja "Rzeczpospolite" pokazuje da način upravljanja i smjer razvoja tvrtke koji provodi Inter Cars, u potpunosti iskorištava obje prednostima tržištu i mogućnost razvoja unutarnje infrastrukture, prilagođavajući ga potrebama i tržišnim mogućnostima.

Mi smo trenutno najjača tvrtka u aftermarket industriji na poljskom tržištu – izjavljuje Maciej Oleksowicz – Predsjednik uprave tvrtke Inter Cars – neprestano ulažemo u aftermarket tržište kao i u nove poslovne modele od kojih su dva koja najviše obećavaju - Internet prodaja dijelova zajedno s uslugom i programom vrijednosti za autoservise te 3PL logistika. Naše iskustvo u ovom slučaju nam omogućuje pružiti profesionalnu uslugu i širok raspon skladištenja i isporuku naših proizvoda dobavljača (proizvođača) u Europi.

Rzeczpospolita navodi da je dvije tisuće najvećih poljskih tvrtki 2018. godinu završilo s gotovo 2,5 milijardi zlota prihoda, odnosno prosječan rast prihoda bio je 12 posto, što je bolji rezultat nego godinu prije. Dok se prosječna neto profitabilnost, rangira na sličnoj razini, kao i prošle godine. Što napraviti da ne stagnirate na već postojećoj poziciji, već da se popnete još više na ovoj ljestvici ulaganja – upitali smo predsjednika uprave tvrtke Inter Cars.

Na poljskome tržištu se osjećamo veoma snažnima. Jamčimo najkvalitetniju uslugu, najbolju dostupnost te najbolju i najveću pokrivenost tržišta. Naravno, uvijek smo na oprezu i prtimo sve što radi naša konkurencija, te neprestano poboljšavamo naše poslovanje. Razlikujemo se međutim po tome da se ne ograničavamo na jednostavne izvozne poslove. Vjerujemo u dugoročno i održivo poslovanje. Uvodimo model franšiznih partnera, koji jamče, s jedne strane profesionalnost i dostupnost koja je vezana uz velike autoservise, a s druge su strane bliski s kupcima.

Četrdeseto mjesto na listi 2000 najuspješnijih tvrtki u Poljskoj poklopilo se s jubilarnom godinom za Inter Cars. U 2020. godini tvrtka Inter Cars slavi 30-tu godišnjicu svog postojanja. Trideset godina u potrazi za odgovorom na pitanje kako biti što boljim, kako prenijeti entuzijazam, angažman i vjeru u dobit na svoje zaposlenike, kao dobrobit za čitavu cjelinu, a ne samo za pojedinca. Gledajući na poziciju tvrtke Inter Cars na različitim rang ljestvicama možemo pouzdano reći da su tvrtka kao i njezini osnivači ostvarili ogroman uspjeh.