Datum objave: 2020-02-03

Inter Cars Hrvatska - osvrt na 2019.

Nakon nezaboravne zimske avanture u talijanskom Bormiju krajem 2018., prošla je godina započela i završila u punom ritmu. Pa krenimo redom.

cajger.jpg

Nastavljena je suradnja s Elektrostrojarskom obrtničkom školom, čiji je učenik, uz podršku tvrtke Inter Cars osvojio regionalno natjecanje i kvalificirao se na kasnije državno natjecanje pod nazivom WorldSkills Croatia 2019, koje se održalo na Zagrebačkom velesajmu 27. i 28. ožujka. Inter Cars je ponovno prepoznao važnost podržavanja i ulaganja u edukaciju mladih ljudi, osiguravši im potrebnu opremu i alat za vrijeme natjecanja, kao i davanje podrške tijekom čitave prošle godine.Travanj je prošao u znaku naših zlatnih nogometaša, koji su nakon tri srebrne medalje i jednog četvrtog mjesta osvojili Međunarodni nogometni turnir u Varšavi. Zahvaljujući odličnim nastupima naših sjajnih kolega, te staloženom i taktički vrlo zrelom vođenju njihova trenera, titula niti u jednom trenutku nije bila doveden u pitanje.


Svibanj je kao i do sada bio rezerviran za naš Show Car event, koji se prošle godine odvijao u Đakovu, Čakovcu, Zaprešiću i Vodnjanu. Posjetioci su imali priliku sudjelovati na stručnim izlaganjima naših kolega iz Denso-a, SKF-a i NGK-a, uz što im je bila predstavljena i Spyke oprema iz ponude našeg Moto segmenta.


Nakon godinu dana stanke, Inter Cars Moto Tour se ponovno vratio u Hrvatsku. Uz Češku, Mađarsku i Italiju, Hrvatska je bila jedna od zemalja Inter Cars grupacije koja je također ugostila ovaj event. Centar eventa u Hrvatskoj bio je prekrasan kamping park u Umagu, u kojem su sudionici mogli uživati u prirodnim ljepotama Istre kao i mnogobrojnim delicijama istarske gastronomije.
Srpanj je kao i svake godine do sada prošao u znaku Učke. Legendarna staza na obroncima Rijeke ugostila je čak 142 vozača iz raznih dijelova Europe. Inter Cars je i prošle godine bio prisutan na ovom jedinstvenom događaju, koji je obavezno obilježen u kalendaru svakog istinskog zaljubljenika u oktanske sportove.Osim samih evenata Inter Cars je prošle godine bio aktivan i na preseljenju lokacija nekih svojih poslovnica. Na red je najprije došla poslovnica u Vodnjanu, koja je preselila na u Pulu, dok je poslovnica Osijek ostala u istome gradu, no na novoj, strateški kvalitetnijoj lokaciji. Uz otvorenje poslovnica novitet u radu tvrtke Inter Cars Hrvatska bila je i implementacija novog IC web kataloga za pretraživanje dijelova.Rujan je bio rezerviran za Truck Show Croatia event na Grobniku, na kojem je Inter Cars također bio prisutan kao jedan od sponzora samog eventa. Manifestacija je okupila velik broj prijevoznika iz Hrvatske i regije, pri čemu je brojka samog eventa dosegla oko 200 iznimno atraktivnih kamiona s oko 5 tisuća znatiželjnih posjetitelja.
Početkom jeseni fokus se u Inter Carsu na nekoliko dana, točnije od 17.-20.10., preselio u Biograd povodom 21. Biograd Boat showa. Međunarodni event u kojem je bilo uključeno preko 400 izlagača vrlo je važan za naš Marine segment, koji je na štandu površine 40m2 izlagao rezervne dijelove za nautički program i predstavio široku paletu alata i opreme te unutarnje i vanbrodske motore.
Kraj godine donio nam je još jedno preseljenje poslovnice. Naime, nekada stožerna poslovnica Inter Carsa na Jankomiru također je preselila novu lokaciju. Riječ je o potrebi za većim i prilagođenijim prostorom za poslovanje te bržom manipulacijom dostavnih vozila. Novitet je i moto show room koji će izlagati bogatu ponudu moto opreme i dijelova za motocikle i skutere.Na samom kraju godine, u nešto opuštenijoj blagdanskoj atmosferi organiziran je božićni domjenak za sve zaposlenike Inter Cars uprave, na kojem su gosti mogli uživati u sjajnoj ponudi hrane i pića uz sjajne glazbene ritmove za koje je bio zadužen DJ.