Datum objave: 2022-05-31

Dvostruka pobjeda za Palijana

Najbolji način za otvoriti 10 godina suradnje sa Inter Cars Hrvatska ako pitate Marka Palijana je dvostruka pobjeda. Marko je započeo svoju sezonu u Prvenstvu Hrvatske u ocjensko spretonsnim vožnjama 14.5.2022. na 2. OSV Memorijal Krešo Merlić Merla natjecanju u spomen prerano preminulom majstoru tehničkih disciplina i nastavio samo 7 dana poslije u Buzetu na 3. Formula Driver Gymkhana. Marko je na Merlinom Memorijalu pobjedio u klasi 3. Prvenstva Hrvatske i Otvorenog Prvenstva Zagreba te ostvario odlično 3. mjesto ukupnog poretka u oba prvenstva u konkurenciji 26 vozačica i vozača. Utrka se održala na testnoj stazi Rimac u Mičevcu. 

Marko je sa svojim timom Marko Šafar i vulkanizer Gajger uspio otkoniti kvar na mjenjaču svoje 38 godina stare Toyote Corolle GT i ponovo sa njom odjurio kako treba. Marko odmah 21.5.2022. na Formula Driver Gymkhani u Buzetu opet sa Toyotom pobjedio u klasi automobila sa zadnjim pogonom i ostao neporažen od 2019 u klasi zadnjeg pogona.

No ni to natjecanje nije prošlo bez izazova i u pomoć otklanjanju nevolja eksplodirane gume na vučnoj službi kojom je Marko krenuo na put opet je uskojčio Vulkanizer Gajger tim i A JE TO obrt za prijevoz iz Križevaca. Nastavak sezone u prvenstvu Hrvatske Marka očekuje dvostrukim natjecanjem u Dubrovniku 27.i 28.8.2022.

(foto: Karla Kolman)

"Izuzetno mi je drago da sam ponovio prošlogodišnji rezultat na Merlinom memorijalu, organizator je postavio možda najteže ispite koje sa odvozio u svojoj karijeri.  Dobar rezultat na tom natjecanju ima za mene posebno značenje jer je u čast majstoru ove discipline i prijatelju i konkurentu", iskren je bio Marko.

U nastavku dodaje: "Ove godine konkurencija je bila iz istih razloga kao i ja ekstra motivirana i nisam imao lak zadatak. U klasi sam imao borbu s aktualnim prvakom Hrvatske u klasi 3. Florijanom Blažutićem, a u ukupnom poretku sa bataljonom vozača najmanje klase 1 u Fiatima Cinquecento i Seicento od kojih su na kraju bili bolji od mene Saša Čaklović i Dario Merlić sin pokojnog Merle. Borba je bila napeta do zadnjeg ispita i presudilo je to što sam zadržao koncentraciju kroz cijelo natjecanje".

"U Buzet na Formula Driver Gymkhana nakon problema sa vučnom službom i nakon 4 sata sna sam došao super raspoložen i motiviran sa nadom da ću ponoviti rezultat od 2019. no motivirana ekipa je čekala da me pobjedi sa vrhunski pripremljenim automobilima i zaista posao nije bio lak. Pogotovo u finalu protiv Erika Jankovića sa V8 E36 BMW kada je poveo 2:0 protiv mene i kao Ivanišević sam se vratio i pobijedio sa 3:2",  izjavio je Marko.

(foto: Karla Kolman)

"Uglavnom jako sam zadovoljan i poradit ćemo u pauzi na zadnjim kočnicama na Toyoti jer nisu baš top funkcionirale na zadnja 2 natjecanja da budem 100% spreman za Dubrovnik. Posebna zahvala Vulkanizeru Gajger i Marko Šafar na operaciji spašavanja mjenjača na Toyoti i A JE TO obrtu za prijevoz na spašavanju vučne službe, kao i Karli Kolman na fantastičnim fotografijama", zaključuje "Paljo".