Datum objave: 2021-08-23

Continental AllSeasonContactTM: Najbolje rješenje za sva godišnja doba

Continental nudi najbolje moguće rješenje za sve koji traže premium gume. Gume za sve sezone postaju globalni trend, stoga njemačka tehnološka tvrtka vrlo aktivno radi na razvoju gume za sve koji bi željeli jedinstveno rješenje za ljetne i zimske uvjete. Predstavljena 2018. godine, guma AllSeasonContact™ već se dokazala na cesti i u neovisnim ispitivanjima.

FB_IG_post_1080x1080_visual_3 – 7.png

Continental nastavlja snažnu usredotočenost na sigurnosne značajke te je razvio gumu za sve sezone koja je i više nego pogodna za kategorije vozača (i vozila) kojima je namijenjena. Ta je guma dobar izbor u područjima gdje nema velikih temperaturnih oscilacija, odnosno gdje ljeta nisu pretopla, a zime su blage i kišovite. Gume za sve sezone pogodne su za vožnju na mjestima i u gradovima gdje snijeg nije čest, a ako se i dogodi, ulice se čiste od njega redovito i na vrijeme. Mogu biti dobar izbor i za vozače koji godišnje pokrivaju mali ili ograničen broj kilometara. Ako se pronalazite u bilo kojoj od navedenih kategorija, svakako biste imali koristi od guma za sve sezone, a za sve ostale preporuka ostaje ista: upotrebljavajte ljetne gume u ljetnim uvjetima, a zimske gume u zimskim uvjetima jer gume za sve sezone mogu biti i uvijek će biti samo kompromis između njih.

PROJEKTIRANE ZA SIGURNOST TIJEKOM CIJELE GODINE

Mokre ulice, blatni putovi i bezbrojne lokve: AllSeasonContact™ spreman je za sve izazove. Zahvaljujući kombinaciji otvorenih ramena radi postizanja vrhunskih performansi akvaplaninga i krutog profila vozač ima kontrolu nad vozilom tijekom cijele godine. Smjesa od silike za prianjanje omogućuje vozačima da se oslanjaju na prianjanje i performanse kočenja tijekom cijele godine. Gume AllSeasonContact™ pridonose i uštedi na gorivu te smanjenju emisija CO2 i jednostavno pružaju nevjerojatnu učinkovitost u vožnji. Znak pahuljice s trima planinskim vrhovima (3PMSF) na bočnici označuje i da je guma potpuno usklađena s najstrožim zakonima europskih zemalja o zimskoj automobilskoj opremi. 

NAJVIŠE PREPORUKE NA ISPITIVANJIMA

Rezultati neovisnih ispitivanja mogu biti odlučujući čimbenik u odabiru guma. Guma AllSeasonContact™ redovito dobiva najviše preporuke. U nastavku je navedeno samo nekoliko primjera koji ilustriraju njezin uspjeh: 

AllSeasonContact™ dospjela je na vrh ADAC-ova ispitivanja guma za sve sezone 2020. godine (235/55 R17), uz pohvale njezinim performansama na mokrome i na snijegu. Njemački ACE, zajedno s GTÜ-om i austrijskim partnerskim klubom ARBÖ, proglasio je gumu AllSeasonContact™ pobjednicom svojeg ispitivanja „All-Season Tire Test 2019“ ("Ispitivanje guma za sve sezone 2019.") (205/60 R16). Guma je dobila tople preporuke i ostvarila je najbolje rezultate na mokroj površini, pri mokrom upravljanju i za otpor kotrljanja. Auto Bild u svojem ispitivanju „Super all-season tire test 2020“ ("Superispitivanje guma za sve sezone 2020.") (205/55 R16) navodi da te gume obilježuju uvjerljive performanse tijekom cijele godine uz najbolje zimske značajke i vrlo dobar omjer cijene i performansi. Istaknuli su i vrlo dobru razinu akvaplaninga, veliku preciznost upravljanja, visoku razinu kilometraže i otpor kotrljanja koji štedi gorivo.