Datum objave: 2023-01-26

Bartosz Ostałowski – Guinnesov rekorder

Bartosz Ostałowskijedini je profesionalnisportskivozačnasvijetu koji automobile moževozitinogama. Posjedujemeđunarodnu FIA-inutrkaćulicencuiuspješno se natječe pod jednakimuvjetimasostalimvozačimanapoljskomprvenstvu u driftanjuieuropskojligi. Sada semožepohvalitiititulomGuinnessovogsvjetskogrekorda.

“U životu pokušavam srušiti razne barijere. Ovaj put sam odlučio probiti brzinsku barijeru. Postavljanje Guinnessovog rekorda mi se činio kao nešto potpuno jedinstveno i drago mi je da postoje takvi brendovi kao što su Inter Cars, Sachs, Hella, Castrol i Ecumaster, koji su odlučili podržati moju ideju i uključiti se u ovaj jedinstveni project”, objašnjava Bartosz Ostałowski. 

Do sada poljski rekord u najbržem driftu pripadao je Jakubu Przygońskom. U 2013. godini postigao je brzinu od 217,97 km/h. Bartosz Ostałowski ga je pobijedio za 13,96 km/h i tako dobio je titulu poljskog rekordera. 

1000 KONJA POD PAPUČICOM GASA

Bartoszov pokušaj postavljanja rekorda Ostałowski održao se 30. rujna 2022. na dva kilometra dugoj pisti zračne luke u Pili. Automobilom s kojim je Bartosz to probao postići bio je bio njegov driftajući BMW E92 aka Furia. 

277KM/H PRIJE PROKLIZAVANJA


Neposredno prije nego što je započeo s proklizavanjem, Bartosz je ubrzao povlačenjem ručne kočnice na startnom pravcu do brzine od 277 km/h. Proletio je zonu mjerenja s prosječnom brzinom od 231,66 km/h i maksimalnim kutom nagiba od 60 stupnjeva. Takav rezultat komisijski je verificiran i upisan u Guinnessovu knjigu rekorda 9. Studenog 2022.

“Nevjerojatno sam sretan što sam postigao cilj koji sam sâm sebi postavio! Pri takvoj brzini osjetiš svaku neravninu, svako vidno polje se sužava, sve se događa iznimno brzo. Ovo iskustvo razlikuje se od bilo čega drugog. Ponosan sam što sam još jednom dokazao da u svakom od nas postoji veliki potencijal kojim možemo osvojiti vrhove!”, ushićeno izjavljuje Ostałowski. 

“Odlike su strast, predanost i odlučnost koji izdvajaju Bartosza, a ujedno su i dio DNK Inter Carsa. Nama su iznimno zadovoljstvo i čast podržati ovako talentiranu osobu koja nas inspirira i pokazuje da svaki dan možete posegnuti za više. Već 10 godina podržava Bartoszove okvire i bit ćemo ponosni činiti to sljedećih nekoliko godina”, objašnjava Joanna Król, zamjenik direktora za PR i Međunarodne komunikacije u Inter Carsu. 

“Drago nam je da smo kao Castrol mogli biti dio ovakvog događaja. S Bartoszom surađujemo godinama, podržavamo ga na njegovom putu više sportskih postignuća i puno toga iza nas je mnoštvo zanimljivih projekata. Postavljanje Guinnessova rekorda u najbržem driftu u automobilu upravljanom nogama je onaj koji će na spektakularan način ostati trajno upisan u povijest”, ističe Leszek Radzikowski, direktor prodaje u srednjoj i istočnoj Europi u Castrolu.

“Praćanje rušenja rekorda uživo ostavlja nevjerojatan dojam, jer nisam mogao ni zamisliti da ću svjedočiti postizanju tolike brzine. Ovo je čista ludnica! U ovom trenutku Bartosz nas uvjerava da je to "normalno" i da se uvijek isplati ići protiv struje”, kaže Marcin Rozner, direktor marketinga i upravljanja proizvodima u Hella Poljska. 

“Bartosz nas neprestano oduševljava svojom odlučnošću, strašću i hrabrošću. Za nas je čast i odlika da smo mogli biti Bartoszov partner i s ponosom gledati njegove i naše sportske uspjehe, a naši proizvodi mu već godinama pomažu u postizanju uspjeha”, kaže Monika Chomicka, voditeljica Marketing ZF Aftermarket