Datum objave: 2021-08-23

Alfa Romeo racing Orlen tim

Zahvaljujući sve većim aktivnostima u svijetu Formule 1, poljski proizvođač ulja i maziva, tvrtka PKN ORLEN danas ima milijarde fanova širom planete.

Orlen racing team.jpg
U siječnju 2020. godine PKN ORLEN je postao glavni sponzor Alfa Romeo tima te su iste godine ušli u svoju prvu zvaničnu sezonu Formule 1.  Kao dio suradnje, timu se pridružio i poljski vozač Formule 1 Robert Kubica, te je i tim dobio novo ime: „Alfa Romeo Racing ORLEN team“.„U sportu, kao i u poslu, dosljednost je presudna. Kada smo prošle godine podržali povratak Roberta Kubice u Formulu 1, znali smo da stvaramo povijest sporta, ali otvorili smo i novo poglavlje u povijesti branda PKN ORLEN. Sama vrijednost našeg logotipa nakon 16 utrka premašila je 110 milijuna PLN. Također smo značajno povećali profit maloprodajne mreže, izjavio je Daniel Obajtek, izvršni direktor i predsjednik uprave PKN ORLEN.

Zahvaljujući PKN ORLEN-u, globalno predsezonsko predstavljanje vozila Formule 1 prvi put u povijesti održano je u Poljskoj. Na tom događaju koji se održao na najvećoj bini u Europi, Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi i Robert Kubica predstavili su novi C41.Zahvaljujući aktivnostima u Formuli 1, PKN ORLEN sada ima milijarde fanova širom svijeta. Utrke F1 prenosi 51 nacionalna televizijska stanica. Sponzorstvo Alfa Romeo Racing ORLEN jača globalnu svijest o brandu. Proizvodi PKN ORLEN Grupe plasiraju se u više od 110 zemalja širom svijeta, s oko 60% prometa ostvarenog na međunarodnim tržištima.

„Otkako sam postao prvi poljski vozač Formule 1, sport je tamo poprilično napredovao i to me čini ponosnim. U Poljskoj je uvijek bilo puno strasti za motosportom, i naravno, PKN ORLEN sjajno radi na promociji sporta. Ponosan sam što predstavljam svoju zemlju i što surađujem s PKN ORLEN-om na promociji Poljske u svijetu“, istakao je tom prilikom Robert Kubica.Članovi Alfa Romeo Racing ORLEN tima desetljećima su prisutni u Formuli 1. PKN ORLEN glavni je sponzor tima od početka sezone 2020. godine, a član PKN ORLEN tima 
Robert Kubica, bio je testni vozač.

Ostali članovi tima su
Antonio Giovinazzi iz Italije i svjetski prvak iz 2007. godine, Finac Kimi Räikkönen.