Datum objave: 2018-08-27

ZF avantura u Modlinu

U petak rano ujutro, krenuli smo iz Zaprešića prema Varšavi. Kao i prilikom svakog početak putovanja bili smo prepuni adrenalina i iščekivanja što nas sve čeka na odredištu. Čitajući raspored događanja s nestrpljenjem smo čekali dolazak na stazu. Nažalost došli smo dosta kasno jer se put odužio na nekih 15 sati vožnje zbog radova na cestama u određenim zemljama. Dolaskom u Varšavu oko 22h, u hotelu smo ostavili smo stvari i otišli u centar grada na kasnu večeru. Nakon večere odlazimo u hotel na spavanje, jer je sutrašnji dan prepun izazova.

foto-zf-1980x1080-6-1980x1080.jpg
IMG-20180814-WA0010.jpg
33947.jpg
IMG-20180814-WA0022.jpg
IMG-20180814-WA0020.jpg

Iz hotela odlazimo direktno za Modlin. Tamo nas na stazi dočekuju doručak i jutarnja kava. Nakon toga je na redu registracija na stazi da bismo mogli sudjelovati u time challenge-u. Nakon prijave nas odvode u prostoriju gdje su nam objasnili ponašanje i pravila na stazi te naravno edukacija kako se prolaze zavoji na stazi. Zatim su nam pustili stazu na projektoru da je pokušamo zapamtiti. Poslije sat vremena došlo je vrijeme da se okušamo u vožnji. Nakon dva kruga natjecanja, svaki krug je iznosio 4 puna kruga na stazi. Poslije vožnje s instruktorima, koji doziraju kočnicu kako ne bismo izletjeli sa staze, dolaze i rezultati. Moram pohvaliti kolege Raula Bratovića za odličnu vožnju te Marka Poljaka, koji je osvojio pehar, jer je postigao drugo najbolje vrijeme od svih sudionika. Smatramo da je trebao biti i prvi, jer se u zadnji tren stvorio vozač koji nije vozio prvu utrku i kada je vozio nije imao instruktora pored sebe...

Kasnije popodne stigao je pravi izazov. Kratkom vožnjom s autobusom, odvezli su nas na off road, na dio gdje su nas dočekali 10 off road vozila. Tu kreće prava avantura. Kratkom vožnjom smo upoznavali stazu gdje ćemo se voziti.

Nakon ručka krećemo na vožnju gdje je svaki od nas imao priliku isprobati nešto što se ne doživljava svaki dan. Osjećaj vožnje po nesvakidašnjem terenu sve nas je oduševio i brzo smo se snašli u ulozi vozača. Poslije završene vožnje organizatori su održali poduku o preživljavanju u prirodi te ponovo krećemo na vožnju do sljedećeg izazova. Na drugom izazovu smo osvojili drugo mjesto, gdje se kolega Klaudio Tenčić iskazao kao odličan mehaničar. Iskreno smatram da smo i na tom izazovu bili malo pokradeni, jer su jedino nama bili zavrnuti šarafi na kotačima...

Dugom i zabavnom vožnjom dolazimo do posljednjeg izazov gdje je trebalo mozgati i hvala Bogu tu smo zasluženo osvojili prvo mjesto!!! Krenuvši sretni zbog dobrih rezultata odvedeni smo na staru tvrđavu, na najzahtjevniji dio staze, gdje smo doživjeli najstrmiju nizbrdicu i uzbrdice za koje smo mislili da ne možemo proći ni pješke, a kamo li autom. Posljednji izazov bio je blato, na kojem smo zapeli (mojoj krivicom) i morali izvlačiti vitlo da bismo se izvukli. Na kraju svega nas je provozao vozač kojem je ovo normalna stvar te smo konačno doživjeli pravi off road i strah!!! Zahvalili smo svima u ZF-u te blatni i umorni otišli u hotel na kratak odmor i tuširanje. Uputili smo se na večeru i naravno 5 piva po osobi i na spavanje, jer smo sljedeći dan odlučili otići na izlet u Auschwitz. Komentare s tog trosatnog izleta najbolje je ostaviti za sebe, ali mogu reći da smo izašli blijedi i puni emocija. Nakon toga odlazimo na ručak, kratku kavu i krećemo natrag za Hrvatsku.

Ovom prilikom bih se isto tako želio zahvaliti svim kolegama koji su ovo putovanje učinili zaista nezaboravnim.