Datum objave: 2018-10-29

Stiže nam novi ShowCar za školovanja!

Krajem godine Inter Cars namjerava pustiti u pogon svoj četvrti kamion za održavanje školovanja, čiji će teretni prostor biti prilagođen potrebama prostorije za održavanje ShowTruck & ShowCar edukacija i prezentacija. Nova ShowCar poluprikolica također će služiti kao sredstvo za održavanje evenata i promocija, a bit će najsuvremenije vozilo takvog tipa u cijeloj zemlji!

Za izvršenje čitavog projekta odgovorna je firma Etis Projekt, koja je dio koncerna Etis Group – firme koja ima više od 20 godina iskustva u proizvodnji specijalnih vozila. Ta je tvrtka također proizvela i prethodne tri poluprikolice, koje se koriste za Inter Cars školovanja. Tvrtka Etis Projekt je također odgovorna za proizvodnju mobilnih billboarda, mobilnih LCD ekrana te rashladnih agregata. Podvozje poluprikolice proizvela je firma Feber, vodeći poljski proizvođač prikolica, poluprikolica i raznih drugih zahtjevnih  konstrukcijskih projekata.

Najmlađi ShowCar model je najsuvremeniji sklop koji potpisuje tvrtka Etis Projekt.

Standardna oprema koju posjeduje je:

  • hidrauličko bočno otvaranje koje omogućuje korištenje radne površine od 60 m2 potpuno ravne plohe
  • automatsko otvaranje bočnih vrata koje u rasklopljenom obliku tvore stepenice
  • bežično upravljanje svim sustavima za kontrolu hidraulike
  • najnoviji sustav klimatizacije
  • efikasan sustav grijanja
  • neovisno napajanje strujom (suvremeni električni generator, ugrađen ispod podvozja poluprikolice)
  • električni sustav omogućuje dovod struje iz generatora struje kao i iz vanjskih izvora
  • sustav tople i hladne vode sa sustavom za filtraciju

Po prvi je put u ShowCar ugrađen najnoviji 86“ ekran (200 cm x 100 cm) na dodir, koji može služiti i kao multimedijalna tablica s interaktivnom funkcijom. Korisnici na raspolaganju imaju 20 punktova na dodir i integrirani softver Note, koji omogućuje unos bilješki na otvorenim datotekama, izravno s USB-a. Panel također omogućuje otvaranje (bez potrebe spajanja na računalo) prezentacija, video materijala, slika, projekcija i tekstualnih datoteka. IPS matrica rezolucije 4K UHD (3840 x 2160) daje savršen kut gledanja, visok sjaj i jake, žive boje, a antireflektivan sloj dodatno sprječava refleksiju svjetlosti od ekrana.

Svi multimediji mogu se pokrenuti u raznim signalnim konfiguracijama zahvaljujući dodatno ugrađenom unutarnjem panelu za spajanje. U vozilu su pripremljene moderne postaje za VR sustav ili druge zamjenske aktivnosti kao npr. simulatori vožnje. Osim toga, postavljeno je 6 multimedijskih postaja (info kiosk) za upoznavanje s novom ponudom tvrtke Inter Cars.

Unutrašnjost je izrađena s posebnom pažnjom na najsitnije detalje. Unutarnji vizuali velikog formata predstavljaju najnoviji Backlight sustav s pozadinskim LED osvjetljenjem. Osvjetljenje unutrašnjosti je izrađeno od 100%-tnih stropnih LED panela, a za ozvučenje je zadužen sustav dvosmjernih stropnih zvučnika raspoređenih jednakomjerno po čitavoj unutrašnjosti. U prostoru poluprikolice se nalazi i Coffee Corner – prostor namijenjen za poslovne sastanke.

Podvozje poluprikolice izrađeno je od aerodinamičkih prednjih elemenata, što automatski podiže vizualne vrijednosti poluprikolice i smanjuje njen otpor zraka. Kompletan donji dio podvozja opremljen je dekorativnim elementima od nehrđajućeg čelika visokog sjaja, s ciljem vizualne adaptacije poluprikolice s kamionom za vuču, američkog proizvođača. Vanjska rasvjeta sa spektakularnim konturnim svjetlima uzduž bočnih stranica poluprikolice izrađena je u 100%-tnoj LED tehnologiji.