Datum objave: 2019-02-20

ORLEN OIL debitira u Formuli 1

Tvrtka PKN ORLEN postala je službeni sponzor Williams Racing tima. Williams je 11. veljače otkrio izgled novog bolida i jednog od svojih glavnih sponzora natjecanja, poljsku tvrtku PKN ORLEN. Tradicionalne boje „Williamsa“ su tamnoplave, a novim izgledom bolida cilj je predstaviti svjež i revitaliziran brend.

Williams, koji je posljednju pobjedu ostvario u utrci 2012. godine, prekinuo je suradnju s glavnim sponzorom Martini nakon završnice sezone u Abu Dabiju, u studenome 2018. godine. Po završetku partnerstva s glavnim sponzorom, Williams uspostavlja suradnju s tvrtkom PKN ORLEN koja postaje jedan od glavnih sponzora utrke. PKN ORLEN je jedan od vodećih igrača na tržištu ulja i maziva. Tvrtka se ponosi inovacijama i tehnologijom, zadržavajući pritom snažan fokus na stvaranje dodatnih vrijednosti. ORLEN je orijentiran na kupce, kvalitetu i pouzdanost, a prisutan je u više od 90 zemalja na šest kontinenata širom svijeta.

Vozač Williamsova bolida za 2019. godinu bit će Robert Kubica. Jedini Poljak koji je do sada sudjelovao u natjecanju Formule 1. Kubica, pobjednik utrke u Kanadi s BMW Sauber-om 2008. godine, vraća se nakon osam godina odsustva uzrokovanog gotovo fatalnom automobilskom nesrećom početkom 2011. godine. Njegov partner će biti britanski novajlija i prvak Formule 2, mladi George Russell. Suradnja tvrtke PKN ORLEN i Williams Racinga započinje novu eru motosporta u Poljskoj, kao i izgradnju globalnog imidža samog brenda. PKN ORLEN traži globalne komunikacijske kanale za uspostavljanje međunarodne tržišne pozicije, a sudjelovanje u utrkama Formule 1 jedan je od najefikasnijih načina za promociju brenda kroz sportsko sponzorstvo.

Kao dio sporazuma definiranog prema ugovoru, PKN ORLEN će svoj brend predstavljati na zadnjem krilu bolida, prednjoj strani bolida, usisnom sustavu i na oba retrovizora FW42. Osim toga, logo brenda će se nalaziti i na kacigama vozača, kao i na opremi cijelog Williams Racing tima.