Datum objave: 2018-07-23

Novi predsjednik Inter Carsa

Početkom svibnja, Inter Cars grupa je dobila novog predsjednika uprave. Robert Kierzek se povukao s funkcije predsjednika uprave, ali je službeno obnašao tu poziciju do kraja travnja. Iako više neće obnašati funkciju predsjednika i dalje će biti član uprave.

Maciej Oleksowicz.jpg

Robert je naglasio da je upravni odbor Inter Carsa tim gdje vlada timski duh i da su pozicije manje bitne od rezultata koje oni kao tim postižu. Rekao je da je tako oduvijek bilo, i da će tako biti i u budućnosti.

Od 1. svibnja poziciju Predsjednika upravnog odbora preuzeo je Maciej Oleksowicz koji je bio član nadzornog odbora od srpnja 2016. Godine, gdje je bio zadužen za IT strategiju Inter Cars S.A. Capital grupe. Diplomirao je na Sveučilištu Kozminski u Varšavi, specijalizirajući se za marketing i management. Strastveni je vozač trka i trkačih automobila. 2010. i 2011.godine sudjelovao je na Europskom Rally prvenstvu, a 2012. na svjetskom SWRC prvenstvu. Od 2007. godine vodio je svoju tvrtku koja je organizirala treninge i druženja za ljubitelje automobile. Od 2009. se bavi i servisiranjem i prilagodbom vozila za sportske utrke i prodajom rezervnih dijelova za trkaće automobile. Između 2000. i 2008. godine u Inter Carsu je bio zadužen za stvaranje odjela koji se bavi tuningom i sportskim automobilima. Nakon toga je bio zadužen za implementaciju ERP sustava, skladištenje informacija, logističkih sustava i optimizaciju zaliha.

Član nadzornog odbora Inter Carsa od 2001. do 2015. godine. 15. rujna 2015. daje ostavku na svoju funkciju u nadzornom odboru s opravdanjem kako je i dalje aktivno uključen u poslovanje kompanije, pogotovo na području modernih tehnologija i IT-a. Uz mjesto predsjednika Inter Carsa, trenutno drži i poziciju strateškog IT direktora za Inter Cars S.A. Capital grupu.