Datum objave: 2018-07-26

Međunarodni Motor Show Ženeva


Tradicionalno nadmetanje u raskoši i pomicanju granica niti ove godine nije izostalo na sajmu automobila u Ženevi. Bila nam je iznimna čast i zadovoljstvo sudjelovati na tom događaju zajedno s kolegama iz Slovenije te Inter Cars-ovim VIP kupcima, koji su zajedno s nama mogli uživati u automobilskim ekskluzivama na 88. po redu „Motor showu“ u Ženevi.

autoshow2018.jpg_ženeva.jpg

Sajam je bio podijeljen u dva dijela. U prvom su se dijelu mogli vidjeti: mehaničarska oprema za dizalice, vulkanizaciju, praonice te razni drugi dodaci koje bi svaki mehaničar zasigurno poželio imati u svojoj radionici.

Drugi dio, zbog kojeg većina posjetitelja i dolazi, je bio izložbeni prostor automobilskih proizvođača iz cijelog svijeta, koji su došli predstaviti svoje novitete i modele vozila u vrhunskim izvedbama. Uz sve poznate marke automobila posebnost sajma u Ženevi je svakako velik broj malih proizvođača sa svojim ekskluzivnim vozilima, koja su plijenila poglede svih posjetitelja. Raznolikost vozila je veoma impresivna. Od automobila koji lete i luksuznih limuzina do automobila namijenjenih za trkaće staze.
Također, sajam je bio prilika da vidimo u kojem se smjeru razvija automobilska industrija, a to su svakako električni automobili i autonomni sustavi. Naime, na sajmu nije bilo značajnijeg proizvođača koji se nije predstavio barem jednim takvim konceptom.

Nama je naravno, najzanimljiviji automobil bio „Rimac Concept Two“ i moramo priznati da smo bili izuzetno ponosni što smo imali i hrvatskog predstavnika na ovakvom događaju.

Concept Two ima nevjerojatnih 1914 konjskih snaga te 2300 Nm okretnog momenta. Električni automobil do 100 km/h ubrzava za 1,97 sekundi, što ga prema ubrzanju čini najbržim automobilom na svijetu! Od modela Concept One preuzeo je samo dizajnersku strukturu „kravate“ na boku automobila.

Posjet ovom sajmu bio je sjajan doživljaj za sve nas kao i za naše kupce te se nadamo da ćemo i sljedeće godine imati priliku sudjelovati na ovom događaju i u još većem broju.

Kažu da slika govori više od tisuću riječi, pa slobodno pogledajte našu galerijufotografija.