Datum objave: 2018-06-30

Jubilarna 5. Inter Cars Učka 2018.

Ove godine nas očekuje jubilarno, 5. izdanje automobilističke utrke Inter Cars Učka 2018., iz kalendara discipline Formula driver, koja će se održati 14. i 15. srpnja. Ljubitelji sportskih automobila i adrenalina moći će uživati u oktanskom spektaklu na padinama Učke u organizaciji AK Opatija motorsporta, za koji se nadaju da će i ove godine ostati upamćen po brojnim natjecateljima te publici kao i prethodna četiri izdanja.

fd_inter_ucka_2016 (13).JPG

Ovu sezonu otvorila je utrka u Buzetu koja je okupila rekordni broj natjecatelja, a iste brojke se očekuju i na utrci Učke. Sami koncept utrke sličan je kao i kod Talijana, svojevrsna kombinacija brdskih utrka i autoslaloma, a dosadašnja natjecanja pokazala su koliko je u Hrvatskoj atraktivna ova najmlađa auto disciplina.

Prema rasporedu koji se ponavlja svake godine, tehnički prijam i verifikacija dokumenata zakazani su za 14. srpnja od 16 do 19 sati, dok je objava startne liste predviđena u 20:30 sati. Dan kasnije, 15. srpnja, predviđen je službeni trening starta u 8:30 dok je start utrke u 11 sati, nakon svečanog otvorenja.

Natjecanje se kao i uvijek odvija na legendarnoj stazi na Učki, usporenoj s osam šikana na potezu od Veprinca do raskršća prema Lanišću, a očekuje se i velik broj natjecatelja iz Slovenije, Italije, Austrije i Hrvatske koji će se bodovati za HAKS kup i posebnu nagradu organizatora.

Članovi kluba AK Opatija motorsport imaju razloga za zadovoljstvo, s obzirom da su na otvorenju ovogodišnje sezone ostvarili izvrstan rezultat u Buzetu gdje su osvojili prvo mjesto u klupskom poretku. Boje kluba branit će Ivan Juranić, Edi Kuharić, Mateo Butorac, Paolo Mavričić, Nenad Gržančić, Marsel Katić, Goran Crnković i Josip Kaštelan.

Sama utrka privukla je kao i prethodnih godina veliki medijski interes, a cijelu utrku možete pratiti u TV prijenosu na Kreator TV-u.

Najavu utrke pogledajte na linku.

Vidimo se tamo!